Riž in vaflji
Riž in vaflji
Popečen riž z avokadom in ribami
Na 2 žlicah olja prepražimo sesekljano čebulo (svežo čebulo lahko nadomestimo z žlico ocvrte čebule). Dodamo riž in popražimo. Prelijemo s 3 dl vode, ki ji dodamo pol jušne kocke. Kuhamo, da se riž skuha (približno 20 minut).
Medtem pripravimo nadev. Avokado prerežemo na pol, odstranimo pečko in z žlico izdolbemo meso in ga pretlačimo z vilicami. V kozarčku zmešamo žličko vode in 2 ščepca soli, da se sol raztopi, ter primešamo k avokadu. Primešamo limonin sok, sesekljan česen (ali ½ žličke česna v prahu), kislo smetano in tunino. Dodamo nekaj ščepcev popra in dobro premešamo.
Skuhan riž naložimo v pekač za vaflje, ga prelijemo s stepenim jajcem (nalivamo ga z žlico) in spečemo, da se jajce zapeče.
Popečen riž razdelimo na krožnike, nanj nadevamo avokadov namaz in potresemo z nekaj češnjevimi paradižniki.
Še namig: Zraven postrežemo solato. Preostanek namaza lahko postrežemo tudi s popečenim...