Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Riž in vaflji

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 05. 06. 2024 / 08:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2024 / 08:29
Riž in vaflji
Popečen riž z avokadom in ribami. FOTO: Tatjana Splichal

Riž in vaflji

Popečen riž z avokadom in ribami

Na 2 žlicah olja prepražimo sesekljano čebulo (svežo čebulo lahko nadomestimo z žlico ocvrte čebule). Dodamo riž in popražimo. Prelijemo s 3 dl vode, ki ji dodamo pol jušne kocke. Kuhamo, da se riž skuha (približno 20 minut).

Medtem pripravimo nadev. Avokado prerežemo na pol, odstranimo pečko in z žlico izdolbemo meso in ga pretlačimo z vilicami. V kozarčku zmešamo žličko vode in 2 ščepca soli, da se sol raztopi, ter primešamo k avokadu. Primešamo limonin sok, sesekljan česen (ali ½ žličke česna v prahu), kislo smetano in tunino. Dodamo nekaj ščepcev popra in dobro premešamo.

Skuhan riž naložimo v pekač za vaflje, ga prelijemo s stepenim jajcem (nalivamo ga z žlico) in spečemo, da se jajce zapeče.

Popečen riž razdelimo na krožnike, nanj nadevamo avokadov namaz in potresemo z nekaj češnjevimi paradižniki.

Še namig: Zraven postrežemo solato. Preostanek namaza lahko postrežemo tudi s popečenim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh