Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ritem srca množico obiskovalcev tokrat dodobra opogumil [FOTO]

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 22. 05. 2024 / 07:56
Oznake: Dogodek, Mladi
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2024 / 08:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ritem srca množico obiskovalcev tokrat dodobra opogumil [FOTO]
Množica 1700 zbranih je skupaj slavila Boga. FOTO: Rok Mihevc

Ritem srca množico obiskovalcev tokrat dodobra opogumil [FOTO]

Že tradicionalni festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca je Radio Ognjišče organiziral v torek, 21. maja. Dež je načrtovano dogajanje na prostem preselil v prostore OŠ Alojzija Šuštarja, kjer je zazvenelo deset novih pesmi, ki so obiskovalcem vlile dobro mero novega upanja.

Pisana popoldanska tržnica

Festivalsko prizorišče je zaživelo že pozno popoldne, ob 17.30. Obiskovalcem so se na malem odru v šolski avli predstavili skupina Alabaster, ena od preteklih zasedb Stična benda in letošnji nastopajoči, ki so skozi pogovor predstavili svoje nove pesmi ter obiskovalcem zaupali tudi kaj o sebi in o avtorjih novih skladb.

Stojnica revij Mavrica in Najst. FOTO: L. K.

V tem času je bilo pestro tudi na številnih zanimivih stojnicah. Med drugim so veliko pozornosti poželi študentje Medicinske fakultete iz Ljubljane, ki so predstavljali krvodajalstvo. Pri njih so radovedni obiskovalci lahko izvedeli, v katero krvno skupino spadajo. Mnogi pa ste obiskali tudi nas – predstavili smo vam reviji Mavrica in Najst, pa naši znamki Aleteia in Blagor … in še kaj zanimivega se je našlo. Za okusno ulično hrano so tokrat poskrbele spretne roke kuharske mojstrice MasterChefa Zale Pungeršič.

Slišali smo deset novih pesmi

Osrednje večerno dogajanje na glavnem odru v športni dvorani se je ob 19.30 začelo s Stična bendom. Ko se je publika dodobra ogrela, so mikrofone prevzeli izvajalci, izbrani na razpisu, ki je letos požel posebej veliko pozornosti in zanimanja. Nastopajoči so nove skladbe predstavili ob spremljavi festivalskega benda.

Slišali smo kar deset novih pesmi. Komaj 17-letno Lucijo Rejec smo spoznali ob pesmi z naslovom Življenja pomen. Spomnila nas je, da v življenju nikoli nismo sami. Ne glede na to, kaj se nam zgodi, nam bo pomagal dobri Bog.

Lucija Rejec. FOTO: Rok Mihevc

Ko je na oder stopila Anette, je postalo še svetleje. Naslov njene pesmi je namreč Luč zasije znova. Bog namreč s svojo svetlobo razsvetli vsako temo.

Anette. FOTO: Rok Mihevc

Zakonca Neža in Damjan Pančur, ki ju že dobro poznamo s preteklih festivalov, sta tokrat zapela pesem Ljubezen iz nebes. Govori o njuni ljubezenski zgodbi, pri kateri ima prste vmes še tretji … Bog, seveda.

Neža in Damjan Pančur. FOTO: Rok Mihevc

Mitja Ferenc, vajen nastopanja na festivalih, a debitant na Ritmu srca, se je predstavil s pesmijo Jezus, ti prevzemi. Ob izzivih, ki jih prinaša življenje, smo namreč pogosto nemočni. Ferenčeva pesem je spodbuda, da v takih trenutkih skrbi preložimo na Boga.

Mitja Ferenc. FOTO: Rok Mihevc

Sodelavka Radia Ognjišče Manca Hribar tokrat ni bila samo »back vokal«, ampak je zapela tudi svojo pesem Delajmo majhne stvari z veliko ljubeznijo, katere sporočilo je, da za izkazovanje ljubezni Bogu in bližnjim niso potrebna velika dejanja, ampak majhne stvari, ki jih naredimo z veliko ljubeznijo.

Manca Hribar. FOTO: Rok Mihevc

Matej Šoklič, čigar lanska pesem je naslovila tematiko spovedi, se je tokrat predstavil s pesmijo Našel boš. S pesmijo o iskanju je zbrane povabil, naj iščejo z njim.

Matej Šoklič. FOTO: Rok Mihevc

Bena Briški je zapela pesem Daritev, ki po njenih besedah govori o upanju proti upanju. Z njo želi sporočiti, da nas Bog izvleče tudi iz najtemnejše luknje – če mu le dovolimo, da nas ima rad.

Bena Briški. FOTO: Rok Mihevc

Antonio Tkalec in Janez Ferlež sta združila moči in se predstavila s pesmijo Zaupaj v Gospoda. Pravita, da je to pesem, ki nas opogumlja, da vztrajamo na poti za Jezusom.

Janez Ferlež in Antonio Tkalec. FOTO: Rok Mihevc

Skupina I AM!, ki jo sestavljajo Irena Vertuš, Andreja Berčič in Marija Sedej, je zapela pesem Tukaj pred Teboj. Govori o klicu na pomoč, upanju v Božjo moč v preizkušnji. Vabi nas, da se Gospodu predamo z vsem, kar smo.

I AM! so Irena, Andreja in Marija. FOTO: Rok Mihevc

Vsem že dobro znana Skupina Svetnik pa je množici predstavila še pesem Živi kruh. Z njo so razmišljali o tem, kdo je Jezus, in kaj to pomeni za nas. Želijo si, da bi pesem postala naša molitev.

Skupina Svetnik. FOTO: Rok Mihevc

Za duhovno misel in blagoslov je poskrbel p. Andraž Arko, nato pa je sledilo še skupno slavljenje.

Duhovna misel p. Andraža Arka. FOTO: Rok Mihevc

Še več fotoutrinkov si oglejte v galeriji Roka Mihevca:

Pokrovitelj festivala Ritem srca je revija Najst, ki se je med drugim predstavila s filmčkom in stojnico.

Nalaganje
Nazaj na vrh