Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rim: redovnice na družbenih omrežjih s kampanjo proti trgovini z ljudmi

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 07. 2021 / 06:00
Oznake: Cerkev, Družba, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2021 / 20:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rim: redovnice na družbenih omrežjih s kampanjo proti trgovini z ljudmi
Prve objave s ključnikom #CareAgainstTrafficking in logo s tem napisom je že mogoče najti na družbenih omrežjih FOTO: Vatican Media

Rim: redovnice na družbenih omrežjih s kampanjo proti trgovini z ljudmi

Okoli 3.000 katoliških redovnic in njihovih podpornikov po vsem svetu je začelo novo kampanjo v boju proti trgovini z ljudmi.

Odločilnega pomena je, da vse vlade po svetu žrtvam trgovine z ljudmi omogočijo dostop do izobraževanja, dela, pravne pomoči in zdravstvene oskrbe, so po navedbah avstrijskega Kathpressa pojasnili pri svetovni mreži Talitha Kum, katere člani se odločno borijo proti trgovini z ljudmi. Njihov cilj je, da bi se še močneje in bolj dolgoročno borili proti sistemskim, pogosto gospodarskim vzrokom za »suženjstvo 21. stoletja«.

#CareAgainstTrafficking

Povod za njihovo zadnjo akcijo je mednarodni dan boja proti trgovini z ljudmi, ki ga obhajamo danes, 30. julija. Prve objave s ključnikom #CareAgainstTrafficking in logo s tem napisom je že mogoče najti na družbenih omrežjih, kot so Instagram, Facebook in Twitter.

Med žrtvami trgovine z ljudmi so žal vse pogosteje tudi otroci

Sodeč po poročilu Združenih narodov z naslovom »Global Report on Trafficking in Persons 2020«, objavljenem letos spomladi, je bilo leta 2018 po vsem svetu uradno zabeleženih okoli 50.000 primerov trgovine z ljudmi. Po mnenju Združenih narodov je dejansko število tovrstnih primerov še dosti višje. Med žrtvami trgovine z ljudmi so žal vse pogosteje tudi otroci.

Danes je v sodobno suženjstvo prisiljenih od 20 do 40 milijonov oseb.

Svetovna mreža posvečenega življenja proti trgovini z ljudmi Talitha Kum, ki združuje redovnice po vsem svetu, po lastnih navedbah deluje v 50 različnih organizacijah v okoli 90 državah. Lansko leto so s pomočjo članov mreže poskrbeli za okoli 17.000 žrtev trgovine z ljudmi ter enako število oseb poučili o tveganjih in težavah, povezanih s to tematiko.

Po navedbah spletnega portala Vatican News je danes v sodobno suženjstvo prisiljenih od 20 do 40 milijonov oseb. Kot se člani omenjene mreže nikoli ne naveličajo pojasnjevati, pogosto živimo povsem blizu številnih žrtev, ki jih izkoriščajo za delo, prostitucijo in donosno trgovanje s človeškimi organi. Papež Frančišek je trgovino z ljudmi že večkrat označil za zločin proti človeštvu.

Kupi v trgovini

Pogumno v svobodo
Pričevanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh