Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revija Prijatelj praznuje 50-letnico izhajanja

Za vas piše:
SŠK
Objava: 02. 10. 2018 / 10:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.11.2018 / 11:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Revija Prijatelj praznuje 50-letnico izhajanja

V Domu sv. Jožef Celje bo v soboto, 17. novembra, od 9.00 simpozij ob 50. jubileju revije Prijatelj.
V Domu sv. Jožef Celje bo v soboto, 17. novembra, od 9.00 simpozij ob 50. jubileju revije Prijatelj. Na njem bodo sodelujoči razmišljali o prehojeni poti ter o prihodnosti. Simpozij bodo sklenili s slovesnim somaševanjem ob 15. uri, ki ga bo vodil ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore.

Revija Prijatelj

Začelo se je pred petdesetimi leti, ko so bolni in invalidni spregovorili drug drugemu. Najprej s preprostim pismom, nato pa s sodelavci počasi čedalje bolj načrtno in izoblikoval se je list bolnikov in invalidov ter njihovih prijateljev, ki se je imenoval preprosto Prijatelj. Zdaj je to revija z istim namenom in poslanstvom, ki se veseli petdesetih let svojega izhajanja.

Založnik in izdajatelj je v imenu Misijonske družbe – lazaristov Dom sv. Jožef, sicer pa Prijatelj želi povezovati bolne, invalidne, starejše in seveda svojce, prijatelje le teh in vse ljudi, ki želijo v sebi negovati čut za bolne, ki izvira iz naše vere. Gre za pomembno krščansko in človeško poslanstvo, ki ga moramo gojiti vsi.

Oktobrsko, jubilejno številko Prijatelja, so natisnili v več izvodih, ki jih bodo brezplačno razposlali po različnih ustanovah in župnijah.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh