Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Relikvije v pomoč in spodbudo bolnim in trpečim

Objava: 23. 10. 2012 / 07:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Relikvije v pomoč in spodbudo bolnim in trpečim

Relikvije bl. Janeza Pavla II. in sv. patra Pija bodo v letu vere romale po rimskih bolnišnicah.

V letu vere bodo relikvije bl. Janeza Pavla II. in sv. Pija iz Pietrelcine romale po vseh rimskih bolnišnicah in domovih za ostarele. Kot poroča Radio Vatikan, želi rimska škofija na ta način vsem bolnim dati priložnost, da molijo pred relikvijami in se srečajo z dvema velikima osebama Cerkve, ki sta za časa svojega življenja tudi sama spoznala veliko telesno trpljenje in se srečevala z bolniki.

Janez Pavel II. je med svojim pontifikatom večkrat obiskal rimske bolnišnice, p. Pij pa je ustanovil bolnišnico v kraju San Giovanni Rotondo, da bi olajšal človekovo trpljenje. Relikvije so svojo romarsko pot začele minulo nedeljo v rimski polikliniki Umberto I. Ob tej priložnosti je sveto mašo daroval delegat za pastoralo zdravja v rimski škofiji, pomožni škof Lorenzo Laezzi.

Škof Laezzi je v pastoralnem pismu, naslovljenjem na bolnike in izdanem ob začetku romanja relikvij, zapisal, da v evangeliju beremo, kako se je Jezus srečeval z mnogimi bolniki, predvsem pa je tudi sam trpel kot eden od nas. Janez Pavel II. je imel prav, ko je trdil, da bolezen ni nesreča ali kazen, ampak je del našega človeškega stanja. Noben zdravstveni dosežek ne more pojasniti te skrivnosti, samo Jezus s svojo smrtjo in vstajenjem nam lahko pomaga, da ga razumemo, kajti vedno si je prizadeval biti z nami. On je tisti, ki nas spodbuja, naj skrbimo za brate in sestre, naj smo pripravljeni v veselju živeti naše trpljenje, je še zapisal škof Laezzi in spomnil na besede sv. p. Pia: združen z Jezusom Kristusom in pripravljen lajšati trpljenje.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh