Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Relikvija svete Marije Magdalene na obisku v Zduženih državah Amerike

Objava: 19. 10. 2009 / 09:28
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Relikvija svete Marije Magdalene na obisku v Zduženih državah Amerike

Po svetu potuje delček golenice prve priče Gospodovega vstajenja

Francoski duhovnik je na prvi obisk v Združene države Amerike prinesel relikvijo svete Marije Magdalene, da bi ameriškim vernikom predstavil zgodbo o relikviji in svetnici, ki velja za prvo pričo Gospodovega vstajenja od mrtvih.

Dominikanec oče Thomas Michelet z relikvijo potuje po Ameriki z dovoljenjem toulonskega škofa, poroča ameriška katoliška agencija. V pisnem potrdilu o pristnosti relikvije je zabeleženo, da so bile relikvije svete Marije Magdalene skrite v času vpada Saracenov, ponovno pa so jih odkrili leta 1279. Vse od takrat jih verniki brez prekinitve častijo.

Kot je za ameriško katoliško povedal oče Michelet, so relikvije trenutno v rokah dominikanskih redovnikov v francoskem kraju St. Baume, ki sodi v toulonsko škofijo. Za eno izmed relikvij, delček golenice, so naredili nov relikviarij, in ta relikvija zdaj potuje po različnih državah, kjer jo časti vesoljna Cerkev.

Relikvijo golenice svete Marije Magdalene bodo predstavili tudi na ameriškem katoliškem televizijskem kanalu, njeno zgodbo pa bo v živo predstavil oče Michelet.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh