Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Reflektor se vrača: Mlada starša o zakonu in življenju ob študiju

Za vas pišejo:
Katja Zver, Gaja Gregorčič
Objava: 18. 09. 2024 / 10:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 13:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Reflektor se vrača: Mlada starša o zakonu in življenju ob študiju
Neža in Martin Žukovec, gosta oddaje Reflektor. FOTO: Anej Fajdiga

Reflektor se vrača: Mlada starša o zakonu in življenju ob študiju

Oddaja Reflektor se nocoj ob 20. uri vrača na splet po poletnih počitnicah. Prva gosta v novi sezoni sta se nam v studiu pridružila Neža Žukovec in njen mož Martin. Ob začetku novega študijskega leta smo želeli osvetliti problematiko študentskih staršev .

Neža pri svojih 24-ih letih uspešno usklajuje več pomembnih življenjskih vlog. Je ljubeča žena Martinu in skrbna mamica deklici Emanueli. Poleg družinskega življenja je Neža tudi študentka specialne in rehabilitacijske pedagogike. Kljub študijskim in družinskim obveznostim je našla čas za vodenje Instagram profila Študentska mama, kjer z mladimi starši deli nasvete o usklajevanju študija, materinstva, zakonskega življenja in vsakodnevnih izzivov, s katerimi se soočajo mlade družine.

Imamo sponzorja!

Da bi oddaja Reflektor lahko še naprej delovala, za vsako epizodo iščemo sponzorje. Tokrat nas je podprla blagovna znamka Blagor, ki ponuja izdelke s krščanskimi napisi in navdihi za dom. V oddaji boste lahko videli tudi poseben video oglas, ki smo ga posneli z njihovimi izdelki. 

Sponzor prve epizode oddaje Reflektor v 6. sezoni so izdelki znamke Blagor: izdelki za dom z dušo. 

Utrinek s snemanja. FOTO: Anej Fajdiga 

Življenje po poroki drugačno, kot sta pričakovala

Neža in Martin sta se spoznala pri skavtih, kjer sta hitro začutila povezanost. V odnos sta veliko vložila s poglobljenimi pogovori, kar jima je pomagalo zgraditi trden temelj za skupno prihodnost. Sčasoma sta se odločila za poroko, kmalu za tem pa se jima je pridružila še hčerka Emanuela. Skupaj z njo se vsak dan razvijata, učita in rasteta kot starša.

Skupaj z Emanuelo vsak dan odkrivata nove plati starševstva. FOTO: Anej Fajdiga 

Življenje pa je lahko precej naporno, še posebej, ko si študent in hkrati starš majhnega otroka. Zato morata Neža in Martin skrbno usklajevati svoje obveznosti ter se držati lestvice prioritet, ki sta jo oblikovala. Družina je zanju vedno na prvem mestu, zato si prizadevata za podporo, razumevanje in sodelovanje v vsakodnevnih izzivih.

Profil Študentska mama 

Neža vodi tudi Instagram profil @studentskamama, ki je produkt že šestih "generacij" študentskih mam. Kljub začetni tremi ji je zdaj lažje usklajevati zasebno življenje in ustvarjanje za Instagram. S tem profilom si želi pomagati ostalim študentskim družinam tako, da na profilu deli nasvete ter njihov način življenja.

Oddaja bo na ogled nocoj ob 20. uri na Youtube kanalu Družina media. Oddajo lahko poslušate tudi kot podkast Oddaja Reflektor. Lepo vabljeni!

Nalaganje
Nazaj na vrh