Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Reflektor: Do kdaj boš pa ti živel pri starših? [VIDEO]

Za vas piše:
Tina Martinec Selan
Objava: 22. 09. 2021 / 09:37
Oznake: Iz življenja, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2021 / 21:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Reflektor: Do kdaj boš pa ti živel pri starših? [VIDEO]
Izabela Klementina Tominšek, David Tomažin in Tomaž Rihtar. FOTO: Facebook oddaje Reflektor.

Reflektor: Do kdaj boš pa ti živel pri starših? [VIDEO]

Kako na selitev od doma in osamosvajanje od staršev gledajo mladi? To smo povprašali kar njih in o tem kramljali v naši naslednji epizodi oddaje Reflektor.


Po podatkih statistike smo Slovenci med tistimi evropskimi narodi, kjer mladi med 25. in 34. letom v več kot 40% še vedno živijo doma pri starših. Razlogov za to je verjetno veliko. Zaposlitveni trg v Sloveniji je precej zahteven, cene stanovanj so izredno visoke, prav tako tudi cene najemnin ter stroški življenja. 

Tomaž Rihtar. FOTO: Facebook oddaje Reflektor.

Ponekod se doma celo pričakuje, da bo otrok (ali otroci) ostal doma ter pomagal na posestvu, kmetiji, pri poslu … Čeprav osamosvojitev nudi neprecenljiv občutek svobode, pa življenje pri starših po drugi strani ponuja precej lagodnosti, ki jih včasih poimenujemo kar z izrazom »hotel mama«. 

V oddaji so sodelovali trije mladi v svojih dvajsetih letih ter z različnimi izkušnjami glede selitve od doma: David Tomažin, ki še vedno živi pri starših, Tomaž Rihtar, ki se je od doma odselil relativno pred kratkim, ter Izabela Klementina Tominšek, ki se je osamosvojila pri »rosnih« osemnajstih letih.

Vsak od njih ima svoj pogled na to zanimivo in za Slovenijo vsekakor aktualno tematiko, vendar pa se v številnih točkah tudi strinjajo. Ne spreglejte naslednje epizode Reflektorja, ki bo na Youtube kanalu Družina media na ogled v sredo, 22. septembra ob 20. uri. 


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh