Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept: Svinjska pečenka v jabolčni omaki

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 16. 09. 2024 / 11:20
Oznake: Praznična
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2024 / 11:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Recept: Svinjska pečenka v jabolčni omaki
Praznična
Nedeljska pečenka po jesensko! FOTO: Kristina Smodila

Recept: Svinjska pečenka v jabolčni omaki

Ko iz kuhinje zadiši po jeseni, nas hladno vreme ne moti več.

Sestavine:

  • 1,2 kg svinjskega kareja
  • 200 ml jabolčnega soka
  • 3 jabolka
  • 250 ml jušne osnove
  • 2 česna
  • 50 g masla
  • 2 žlici čilijevega olja
  • 2 ščepca soli
  • 1 ščepec grobega popra
  • sveža zelišča (žajbelj, origano, majaron, timijan)

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Vzamemo meso in na strani, kjer je koža, z ostrim nožem naredimo diagonalne zareze. Dobro osolimo in popopramo ter ovijemo z vrvico za peko. Pečenko najprej z vseh strani popečemo na ponvi, v olju. Nato jo prestavimo v pekač za pečico.

V pekač dodamo še maslo, jabolčni sok, na pol prerezana jabolka in česen, malo jušne osnove (nekaj je prihranimo za zalivanje med peko). Dodamo sveža zelišča. Pečenko po vrhu polijemo s čilijevim oljem. Pečemo 60 minut.

Recept je bil objavljen v reviji Praznična, jesen 2024
Sledite Praznični tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

Praznična
23,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh