Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept: Špinačne palačinke s kozjim sirom in mortadelo

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 04. 03. 2024 / 13:38
Oznake: Praznična
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2024 / 13:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Recept: Špinačne palačinke s kozjim sirom in mortadelo
Praznična
Preprosto, sezonsko, zdravo in lepo pripravljeno. FOTO: Kristina Smodila

Recept: Špinačne palačinke s kozjim sirom in mortadelo

Zeleno, ki te ljubim zeleno. Če zamenjamo mortadelo z velikonočno šunko, pa je tu izvirna ideja, kako postreči velikonočni zajtrk.

Sestavine:

Za 10–12 srednje velikih palačink (teflonska ponev, fi 16 cm)

Za palačinke:

  • 125 g mlade špinače
  • 15 g sveže bazilike
  • 500 ml ovsenega napitka
  • 220 g moke
  • 3 jajca
  • ½ žličke soli
  • ščepec popra
  • ščepec česna v prahu

Nadev:

  • 120 g mehkega kozjega sira
  • 125 g grškega jogurta
  • 1 žlička nastrgane limonine lupinice
  • ščepec soli in popra
  • 12 rezin mortadele
  • 80 g praženih in soljenih pistacij
  • olje za ponev
  • mikrozelenje za okras


Špinačo in baziliko operemo. V blender damo vse sestavine za palačinke in zmešamo do gladkega. Zmes naj počiva 20 minut.

V teflonsko ponev vlijemo malo olja in na srednji temperaturi spečemo palačinke, približno 30 sekund na vsaki strani.

Za nadev v manjši posodici z žlico zmešamo mehki kozji sir, grški jogurt, nastrgano limonino lupinico ter dodamo sol in poper.

Na palačinko zvrnemo 1 žlico nadeva. Dodamo rezino mortadele in posujemo s pistacijami. Po želji okrasimo z mikrozelenjem.

Velikonočna ideja: Mortadelo lahko zamenjamo z velikonočno šunko in pripravimo izviren velikonočni zajtrk.

Recept je bil objavljen v reviji Praznična, pomlad 2024
Ob 10-letnici revije vam je v marcu 2024 na voljo brezplačen izvod
Sledite Praznični tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

Praznična
23,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh