Recept: Špinačne palačinke s kozjim sirom in mortadelo
Recept: Špinačne palačinke s kozjim sirom in mortadelo
Sestavine:
Za 10–12 srednje velikih palačink (teflonska ponev, fi 16 cm)
Za palačinke:
- 125 g mlade špinače
- 15 g sveže bazilike
- 500 ml ovsenega napitka
- 220 g moke
- 3 jajca
- ½ žličke soli
- ščepec popra
- ščepec česna v prahu
Nadev:
- 120 g mehkega kozjega sira
- 125 g grškega jogurta
- 1 žlička nastrgane limonine lupinice
- ščepec soli in popra
- 12 rezin mortadele
- 80 g praženih in soljenih pistacij
- olje za ponev
- mikrozelenje za okras
Špinačo in baziliko operemo. V blender damo vse sestavine za palačinke in zmešamo do gladkega. Zmes naj počiva 20 minut.
V teflonsko ponev vlijemo malo olja in na srednji temperaturi spečemo palačinke, približno 30 sekund na vsaki strani.
Za nadev v manjši posodici z žlico zmešamo mehki kozji sir, grški jogurt, nastrgano limonino lupinico ter dodamo sol in poper.
Na palačinko zvrnemo 1 žlico nadeva. Dodamo rezino mortadele in posujemo s pistacijami. Po želji okrasimo z mikrozelenjem.
Velikonočna ideja: Mortadelo lahko zamenjamo z velikonočno šunko in pripravimo izviren velikonočni zajtrk.
Recept je bil objavljen v reviji Praznična, pomlad 2024.
Ob 10-letnici revije vam je v marcu 2024 na voljo brezplačen izvod!
Sledite Praznični tudi na Facebooku in Instagramu.