Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept: Mavrična dišavna bučna kava

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 25. 09. 2022 / 23:11
Oznake: Praznična
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2022 / 23:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Recept: Mavrična dišavna bučna kava
Praznična
Kava, ki poživi vse čute! FOTO: Kristina Smodila

Recept: Mavrična dišavna bučna kava

Izvirna jesenska kombinacija za kavoljubce. Tople jesenske barve in poživljajoč okus vas bosta navdušila!

Mavrična dišavna bučna kava (za 1 osebo)

Sestavine:

  • 1 skodelica črne kave
  • 100 ml mleka po izbiri ter še malo za vrhnjo peno
  • 1 žlica bučnega pireja
  • 1–2 žlici javorjevega sirupa
  • 2 ščepca cimeta
  • ½ žličke vaniljevega ekstrakta
  • smetana (po želji)

Izberete lahko hladno ali toplo verzijo, kakor vam je ljubše. Bučni pire precedimo skozi cedilo, če vam je bolj všeč gladka, vodena tekstura, ter mu primešamo mleko. Pripravimo kavo (ali jo skuhamo ali pa jo imamo že ohlajeno) ter vanjo vmešamo cimet ter vaniljev ekstrakt. V kozarec najprej vlijemo mlečno-bučni pire. Bolj gosta bo zmes, lažje bo narediti lepe linije. Dodamo žlico ali dve javorjevega sirupa. Pazljivo nalijemo še kavni del. Mleko spenimo s penilcem ter ga dodamo čisto po vrhu, da dobimo lep tribarvni kavni napitek. Če smo ljubitelji smetane, seveda tudi ta ne sme manjkati čisto na vrhu.

Recept je bil najprej objavljen v reviji Praznična, jesen 2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Sledite Praznični tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

Praznična
23,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh