Recept: Mavrična dišavna bučna kava
Recept: Mavrična dišavna bučna kava
Mavrična dišavna bučna kava (za 1 osebo)
Sestavine:
- 1 skodelica črne kave
- 100 ml mleka po izbiri ter še malo za vrhnjo peno
- 1 žlica bučnega pireja
- 1–2 žlici javorjevega sirupa
- 2 ščepca cimeta
- ½ žličke vaniljevega ekstrakta
- smetana (po želji)
Izberete lahko hladno ali toplo verzijo, kakor vam je ljubše. Bučni pire precedimo skozi cedilo, če vam je bolj všeč gladka, vodena tekstura, ter mu primešamo mleko. Pripravimo kavo (ali jo skuhamo ali pa jo imamo že ohlajeno) ter vanjo vmešamo cimet ter vaniljev ekstrakt. V kozarec najprej vlijemo mlečno-bučni pire. Bolj gosta bo zmes, lažje bo narediti lepe linije. Dodamo žlico ali dve javorjevega sirupa. Pazljivo nalijemo še kavni del. Mleko spenimo s penilcem ter ga dodamo čisto po vrhu, da dobimo lep tribarvni kavni napitek. Če smo ljubitelji smetane, seveda tudi ta ne sme manjkati čisto na vrhu.
Recept je bil najprej objavljen v reviji Praznična, jesen 2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Sledite Praznični tudi na Facebooku in Instagramu.