Recept: file šarenke s sivkino masleno omako
Recept: file šarenke s sivkino masleno omako
File šarenke s sivkino masleno omako
Ribe
- 2 fileja šarenke
- 2 žlici oljčnega olja za ponev
- limona za okras
Maslena omaka
- 3 žlice masla
- 2 stroka česna
- nekaj ocvrtih cvetov španske sivke
- sol, grobo mlet poper
- peteršilj
- parmezan
File ribe splaknemo pod mrzlo vodo in osušimo s papirnato brisačko. V ponvi na visoki temperaturi popečemo ribji file, s kožo navzdol, in sicer pečemo približno 1 minuto in nato še 30 sekund na drugi strani (velja za tanjši file). Poleg ribe ocvremo v olju še sivkine cvetove, da potemnijo.
V drugi kozici stopimo maslo, dodamo stroka česna, sol in poper, ocvrte sivkine cvetove in peteršilj. Pustimo, da se okusi prepojijo.
Medtem zložimo file ribe na krožnik, pokapamo z limono in posujemo s parmezanom. Nato prelijemo še z masleno omako.
Recept je bil najprej objavljen v reviji Praznična, poletje 2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,90 evra, naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Sledite reviji Praznična tudi na Facebooku in Instagramu.