Recept: Dišavni novoletni cheesecake
Recept: Dišavni novoletni cheesecake
Piškotna osnova:
- 200 g piškotnih drobtin
- 80 g stopljenega masla
- nastrgana pomarančna lupinica
Krema:
- 300 g kremnega sira
- 100 g maskarponeja
- 100 g sladkorja v prahu
- 250 g arašidovega masla
- 2 žlički cimeta ali dišavne piškotne mešanice
Dekoracija:
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 100 g arašidovega masla
- ½ žličke cimeta
- 100 g piškotnih drobtin
Maslo raztopimo in ga zmešamo s piškotnimi drobtinami in pomarančno lupinico. Okrogel pekač (premera 17 cm) obložimo s papirjem za peko in po dnu razporedimo piškotno osnovo, nato ga postavimo v hladilnik.
V večji skledi zmešamo kremni sir, maskarpone, sladkor v prahu, arašidovo maslo in cimet. Pekač vzamemo iz hladilnika in na piškotno osnovo razporedimo kremo. Torto postavimo v hladilnik za 4 ure, da se lepo strdi.
Preden torto postrežemo, v ponvi stopimo arašidovo maslo in vanj primešamo sladkor in cimet. Mešanico prelijemo čez torto in okrasimo s piškotnimi drobtinami, bonbončki itd.
Lepe praznike in srečno!
Prebrali ste del članka, ki je bil v celoti objavljen v reviji Praznična, zima 2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Sledite Praznični tudi na Facebooku in Instagramu.