Recept
Recept
Polnjeni lignji na žaru
Nadev za lignje
Čebuli sesekljamo, osolimo s ½ žličke soli in popražimo do svetlo rumene barve. Dodamo sesekljane lovke lignjev (če jih je premalo, lahko sesekljamo še nekaj celih lignjev) in sesekljan peteršilj. Po želji še popopramo. Pražimo še 3 minute. Dodamo sesekljane stroke česna, na drobne koščke narezane žemlje in jajci. Premešamo le toliko, da jajci zakrkneta. S to maso nadevamo lignje in jih zašpilimo z zobotrebci. Pečemo pri zmerni temperaturi 3 minute na vsaki strani. Ko lignje spečemo, v ponev dodamo male paradižnike in jih popečemo le toliko, da poči lupinica.
Postrežemo s polento.
Namig: Če nam ostane še nekaj nadeva, ga lahko popečemo na olju in postrežemo zraven lignjev.
Polenta
Instant polento skuhamo po navodilih na vrečki. Vodo osolimo z žličko soli. Ko voda zavre, ji med mešanjem počasi dodajamo koruzni zdrob. Kuhamo vsaj 5 minut. Kuhano polento stresemo na...