Recept: Bučke in ajdova kaša
Recept: Bučke in ajdova kaša
Nadevane bučke
Za recept priporočam mlade bučke, premera 6 cm, saj jih ni treba lupiti. Bučke torej previdno nareži na približno 5 centimetrov dolge valje in izdolbi sredico. Za nadev v posodi zmešaj tuno, skuto, nasekljana stroka česna, sol, poper, peteršilj in jajci v enovito zmes. S pripravljeno zmesjo nadevaj bučke in jih na tesno drugo ob drugi pokončno zloži v pekač, obložen s papirjem za peko. Peci jih pri 170 ℃ 35 minut oziroma toliko časa, da zlato porjavijo. Pečene zloži na ogret krožnik in ponudi.
Nadevane bučke
4 bučke
20 dag tunine
10 dag pretlačene skute
2 stroka česna
poper
sol
2 jajci
pol žlice sesekljanih peteršiljevih listov