Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept: Bučke in ajdova kaša

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 02. 08. 2023 / 06:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2023 / 12:28
Recept: Bučke in ajdova kaša
FOTO: S. Bernarda Gostečnik

Recept: Bučke in ajdova kaša

Nadevane bučke

Za recept priporočam mlade bučke, premera 6 cm, saj jih ni treba lupiti. Bučke torej previdno nareži na približno 5 centimetrov dolge valje in izdolbi sredico. Za nadev v posodi zmešaj tuno, skuto, nasekljana stroka česna, sol, poper, peteršilj in jajci v enovito zmes. S pripravljeno zmesjo nadevaj bučke in jih na tesno drugo ob drugi pokončno zloži v pekač, obložen s papirjem za peko. Peci jih pri 170 ℃ 35 minut oziroma toliko časa, da zlato porjavijo. Pečene zloži na ogret krožnik in ponudi.


Nadevane bučke

4 bučke

20 dag tunine

10 dag pretlačene skute

2 stroka česna

poper

sol

2 jajci

pol žlice sesekljanih peteršiljevih listov

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh