Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 12. 07. 2023 / 07:53
Oznake: Kuharica, Recepti
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2023 / 08:09
Recept
FOTO: Krištof Koman

Recept

Francoski zelenjavni quiche z brokolijem

Hitro zgnetemo krhko testo, da ostane hladno, ga takoj razvaljamo in položimo v namaščen model tudi pod rob. Večkrat ga prebodemo, da se med peko ne napihuje. Če je testo pretoplo in se lepi, ga damo za pol ure v hladilnik. Testo na pol spečemo, to je pri 200 stopinjah 20 minut.

Cvetke brokolija blanširamo, odcedimo in ohladimo. Posebej razžvrkljamo jajca, dodamo smetano, sir, začimbe. Pečeno testo takoj vzamemo iz pečice, vanj stresemo brokoli, prelijemo z jajčno mešanico in vrnemo v pečico za 25 minut.

Kremna juha z brokolijem in bučkami

Najprej v loncu raztopimo maslo, ga pomešamo z moko in med mešanjem z metlico zalijemo z mlekom. Za to kremno juho uporabimo steblo, vejice, liste brokolija, vse narežemo in stresemo v lonec ter na hitro skuhamo, da se zmehča. Dodamo še kocke bučke (bučke ne olupimo!), kuhamo, da se zmehčajo, prilijemo malo vode, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom. Kuhamo odkri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh