Recept
Recept
Čista zelenjavna juha
Zelenjavo operi, otrebi, sesekljaj in položi v lonec. Prilij mrzlo vodo in zavri, nato osoli, dodaj zdrobljen lovorjev list, poper, žafran in muškatni orešček. Juha naj počasi vre 1–2 uri. Preden jo precediš, naj miruje vsaj 10 minut.
Drobnjakovi štrukeljci
V skledo presej moko, dodaj jajce, olje in prilivaj tekočino, da dobiš gladko testo. Zgneti ga na pomokani deski. Testo naj počiva pol ure, nato ga na pomokanem prtu tanko razvleci.
Za nadev umešaj maslo, primešaj rumenjak, sol in poper, nato vmešaj čvrst beljakov sneg. S tem namaži razvlečeno testo, potresi z narezanim drobnjakom in drobtinami ter zvij. Z lesenim nožem nareži na štrukeljce in jih zakuhaj v vrelo juho. Počasi naj se kuhajo 5–7 minut.