Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 10. 07. 2024 / 08:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2024 / 12:16
Recept
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Recept

Orehovi kuhani štruklji

Moko presej v skledo. V sredini naredi jamico in daj vanjo v malo toplega mleka razpuščen kvas z dvema žličkama sladkorja. Malce pomešaj z moko in pusti 10 minut, da vzhaja. Ko kvas vzhaja, dodaj še preostale sestavine in zamesi testo. Nato testo zgneti in pusti vzhajati.

Orehe polij z vrelo smetano ali mlekom. Pridaj sladkor, dišave in drobtine. Vzhajano testo razvaljaj in namaži z nadevom, rahlo ga zvij v vlažen prtič ali folijo za živila in pusti, da testo še enkrat vzhaja. Vzhajan štrukelj kuhaj v slanem kropu ali sopari 40 minut. Kuhan štrukelj nareži na rezine in postrezi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh