Recept
Recept
Riž in jušna zelenjava na ohrovtovi posteljici
Riž: Na 2 žlicah olja prepražimo 1 sesekljano čebulo. Ko zarumeni, dodamo riž, pražimo 1 minuto in zalijemo s toliko vode, da je riž za debelino prsta pod vodo. Osolimo s pol žličke soli in pokritega kuhamo, da se zmehča (20 minut). Vsake toliko premešamo.
Zelenjava: Na 2 žlicah olja prepražimo 1 sesekljano čebulo (ali dodamo 2 žlici ocvrte čebule). Zelenjavo olupimo in jo narežemo na kocke. Zalijemo s toliko vode, da je vsa zelenjava pod vodo. Dodamo pol zelenjavne kocke in kuhamo, da se zelenjava zmehča (20–30 minut). Ko je zelenjava že skoraj kuhana, v vrelo vodo posebej za nekaj minut potopimo 8 opranih ohrovtovih listov, da se na pol zmehčajo. Liste odcedimo, po dva položimo na vsak krožnik in napolnimo z rižem. Obložimo s kuhano zelenjavo in prelijemo s smetanovo omako, ki jo naredimo tako, da v 2 dl smetane za kuhanje dodamo 1–2 ščepca soli, 1 žličko bazilike ali pol žličke ma...