Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 13. 03. 2024 / 08:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2024 / 08:30
Recept
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Recept

Pasulj

Čez noč namočen fižol odcedi, speri, stresi v lonec in zalij s svežo hladno vodo. Dodaj lovorov list in zavri. Ko voda zavre, jo odlij, fižol ponovno zalij s svežo vročo vodo in kuhaj 30 minut. Čebulo drobno sesekljaj. V kozici razpusti eno žlico svinjske masti, popraši z moko in na hitro popraži, da zadiši. Nato dodaj čebulo, klobaso in narezan korenček ter praži, da mešanica porjavi. Vse skupaj večkrat dobro premešaj. Preden zaliješ s tekočino, dodaj še česen in ga skupaj z ostalimi sestavinami na hitro prepraži. Prilij vodo s fižolom, dodaj mleto papriko, poper ter kuhaj na zmernem ognju do mehkega. Soli šele takrat, ko je fižol že kuhan. Pred postrežbo potresi z narezanim peteršiljem.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh