Recept
Recept
Prežganka
V loncu raztopimo maslo s kumino in ga gladko pomešamo z moko, nato počasi in sprva po žlicah, potem pa bolj pogumno dodajamo vodo, pri čemer ves čas mešamo z metlico. Vodo solimo, da je okusno, zavremo in nato nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
Nazadnje v vročo juho zakuhamo razžvrkljano jajce in juho ponudimo toplo.
Ohrovt s krompirjem
Ohrovtu odstranimo kocen in ga narežemo na širše rezance. Stresemo ga v krop, da oveni, nato odcedimo in vodo odlijemo. V lonec damo narezan krompir, poparjen ohrovt, prilijemo malo vode, solimo in pokrito kuhamo toliko časa, da se krompir zmehča. Vodo odlijemo v posebno posodico in prihranimo, zelenjavo malce odmaknemo z dna lonca in tam na oljčnem olju prepražimo česen, vrnemo vso zelenjavo, jo s tlačilko zmehčamo in počasi zalivamo s prihranjeno vodo do gostote jedi, ki nam je ljuba. Ponudimo kot prilogo.