Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 06. 12. 2023 / 08:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2023 / 08:24
Recept
FOTO: Krištof Koman

Recept

Krompirjeva juha

Za to znano slovensko jed vso zelenjavo očistimo, narežemo na večje kose in v loncu na maslu na hitro popražimo.

Prilijemo toliko vode, da prekrije zelenjavo, solimo in pokrito kuhamo do mehkega, približno 20 minut. Zatem zelenjavo pretlačimo s paličnim mešalnikom v redek pire. Zdaj prilijemo toplo mleko, premešamo, začinimo s koprom, poprom, po potrebi razredčimo z vodo.

Pečen krompir kot pahljača

Krompirje umijemo, nato po enega naenkrat postavimo med ročaja dveh kuhalnic ali lopatic z ravnim ročajem, da se ne kotali, in potem precej na gosto zarežemo v krompir do ročajev, ne da bi zarezali do dna.

Maslo raztopimo, pomešamo z oljem, sesekljanim česnom, šetrajem in s to mešanico polijemo po krompirju v pekaču. Pečemo pol ure pri 200 stopinjah, nato v naslednje pol ure peke večkrat prelijemo izcejeno maščobo po krompirju, da postane res slasten in hrustljavo zapečen. Tik pred koncem peke lahko dodamo tudi koščke...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh