Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 25. 10. 2023 / 08:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2023 / 08:27
Recept
Piščančji zrezki z ananasom in bešamelom. FOTO: Tatjana Splichal

Recept

Piščančji zrezki z ananasom in bešamelom

Meso

Piščančje meso vodoravno prerežemo, da dobimo dve ploskvi. Osolimo z žličko in pol soli, prelijemo z 1 dl olja in dobro premešamo.

Por

Operemo ga in narežemo na tanke kolobarje. Osolimo z 1/4 žličke soli. Pokrito dušimo do srednje trdote v manjši posodi in porabimo za prilogo. (Postrežemo 1 žlico na vsak krožnik.)

Ananas

Olupimo, očistimo in narežemo ga na 1 cm debele rezine.

Bešamel

Maslo raztopimo v večji ponvi. Dodamo 4 zvrhane žlice moke in jo razmešamo. Prilijemo 4 dl hladnega mleka, solimo, dodamo 1/2 žličke naribanega muškatnega oreška. Če je treba, dodamo še malo vode. Kuhamo 3–5 minut, da se moka prekuha. Bešamel ohladimo in vanj vmešamo sneg iz treh beljakov.

Meso na hitro popečemo v ponvi in zložimo v manjšo posodo ter pokrito damo na toplo.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh