Recept
Recept
Piščančji zrezki z ananasom in bešamelom
Meso
Piščančje meso vodoravno prerežemo, da dobimo dve ploskvi. Osolimo z žličko in pol soli, prelijemo z 1 dl olja in dobro premešamo.
Por
Operemo ga in narežemo na tanke kolobarje. Osolimo z 1/4 žličke soli. Pokrito dušimo do srednje trdote v manjši posodi in porabimo za prilogo. (Postrežemo 1 žlico na vsak krožnik.)
Ananas
Olupimo, očistimo in narežemo ga na 1 cm debele rezine.
Bešamel
Maslo raztopimo v večji ponvi. Dodamo 4 zvrhane žlice moke in jo razmešamo. Prilijemo 4 dl hladnega mleka, solimo, dodamo 1/2 žličke naribanega muškatnega oreška. Če je treba, dodamo še malo vode. Kuhamo 3–5 minut, da se moka prekuha. Bešamel ohladimo in vanj vmešamo sneg iz treh beljakov.
Meso na hitro popečemo v ponvi in zložimo v manjšo posodo ter pokrito damo na toplo.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Na...