Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 13. 09. 2023 / 09:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2023 / 09:49
Recept
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Recept

Puranja rulada z blitvo 

Puranov file oblikuj tako, da dobiš velik zrezek. Potolci ga ter obloži s sirom in pršutom. Za nadev piščančji file zmelji, dodaj sladko smetano in peteršilj, začini in vmešaj konjak. S tem namaži obložen puranji file, tesno ga zvij in poveži z vrvico. Rulado opeci v vročem olju. Daj jo na pekač, potresi s kumino in peci pri 180 ℃ 45 minut. Med peko jo polivaj z jušno osnovo. Na olju spraži sesekljan česen, dodaj blitvo in duši. Ko je pečenka gotova, jo preloži na ogret krožnik in obloži z blitvo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh