Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rdeče-zelena Ljubljana in Slovenija

Za vas piše:
Andrej Tomelj
Objava: 31. 07. 2024 / 13:26
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2024 / 13:42
Rdeče-zelena Ljubljana in Slovenija
Fotografija je simbolična. FOTO: Splet

Rdeče-zelena Ljubljana in Slovenija

»Dan borca je bil državni praznik Socialistične federativne republike Jugoslavije, ki se je proslavljal 4. julija. Na ta dan leta 1941 se je v Beogradu sestal CK KPJ in pozval k splošni ljudski vstaji.« Tako nas pouči Wikipedija.

Motimo se, če menimo, da smo ta spominski dan oziroma praznik pospravili v zakotje zgodovine. Predsednik vsestransko privilegirane druščine pod rdečo zvezdo tovariš Marjan Križman živi v vzporednem vesolju in se leta 2024 spozabi s čestitko, ki bi se je moral sramovati vsak slovenski domoljub. Verjetno se mu je nehote zapisalo, da so borci »zmagovalci in nosilci idej novega družbenega reda«, komunistične revolucije torej.

Kakšne politične barve je ljubljanski župan? Rdeče, revolucionarne, kar dokazuje z vsemi javnimi nastopi, še zlasti s sovražnim odnosom do nepokopanih žrtev komunizma ter vsakoletno zlagano prvomajsko solidarnostjo z delavstvom na Rožniku. Tudi izbira častnih meščanov in meščank Ljubljane od leta 2007 do 2024 govori sama zase: Milan Kučan, Svetlana Makarovič, Janez Stanovnik, Ljubo Bavcon, Marko Vrhunec, Jože Mermal, Janez Kocjančič, Franc Sever – Franta, Spomenka Hribar, Julijana Žibert. Janković trdovratno prezira zeleno, ljudem in naravnemu okolju prij...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh