Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razglasitev kardinala Newmana za blaženega na drugem prizorišču?

Objava: 14. 06. 2010 / 12:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Razglasitev kardinala Newmana za blaženega na drugem prizorišču?

Dogodek velja za vrhunec papeževega obiska Velike Britanije v letošnjem septembru

Razglasitev britanskega kardinala Johna Henryja Newmana (1801-1890) za blaženega med papeževim obiskom na Otoku v letošnjem septembru naj bi iz finančnih razlogov prestavili na drugo prizorišče. Namesto doslej predvidenega letališča v Coventryju prireditelji razmišljajo o nekdanji tovarni avtomobilov v Longbridgeu, so minuli petek ob sklicevanju na podatke iz cerkvenih krogov poročali pri britanskem katoliškem časniku ‘The Tablet’. Nekdanja tovarna blagovne znamke avtomobilov British Leyland sicer lahko sprejme le okoli sto tisoč obiskovalcev, kar je za polovico manj kot letališče v Coventryju, vendar bi bili stroški varovanja svetega očeta in njegovih spremljevalcev občutno nižji.

Tiskovni predstavnik birminghamske nadškofije pa je za petkovo izdajo britanskega dnevnika ‘The Times’ povedal, da je po njegovih podatkih za Newmanovo razglasitev 19. septembra letos kot prizorišče še vedno predvideno letališče v Coventryju. V časniku so vendarle zapisali, da iz ‘visokih cerkvenih krogov’ prihaja podatek o resnem preverjanju Longbridgea kot alternativnega prizorišča.

Kardinal Newman sodi med najvidnejše osebnosti cerkvene zgodovine v 19. stoletju. Njegova razglasitev za blaženega pomeni enega izmed vrhuncev papeževega obiska v Veliki Britaniji med 16. in 19. septembrom letos.

Povezave:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/58BE552EF4F3B803C12576E9004E98CB?OpenDocument

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh