Ragu in krofi
Ragu in krofi
Krofi z luknjo
1 kg moke
4 do 5 dag kvasa
1 dag soli
4 ½ dl mleka
6 jajc
6 dag sladkorja
2 žlici žganja
limonina lupinica
5 žlic kisle smetane
olje za cvrenje
vaniljev sladkor v prahu za posip
Kvas razmešaj v malce mlačnega mleka in mu dodaj žličko sladkorja. Ko vzhaja, ga vlij v presejano moko in zamešaj vanj še nekoliko moke. Nato naj še dobro vzhaja. Medtem žvrkljaj mlačno mleko, sladkor, rumenjake in sol, dodaj žganje in limonino lupinico, in ko je vse dobro spenjeno, še kislo smetano. Vse skupaj vlij v moko h kvasu, zamesi testo in ga prav dobro pregneti. Vzhajano testo rahlo razvaljaj na slaba 2 cm debelo in z obodcem izkroži krofe. Iz sredine izreži manjše kroge. Krofe položi dva prsta narazen na pomokan prtič, pokrij jih in postavi na topel prostor, kjer naj vzhajajo. V kozici segrej olje do 170 ℃ in polagaj vanj vzhajane krofe tako...