Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Putin obiskal vatikansko umetnostno razstavo v Moskvi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 02. 2017 / 08:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Putin obiskal vatikansko umetnostno razstavo v Moskvi

Zaradi velikega zanimanja je galerija razstavo podaljšala za deset dni.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v Moskvi pred dnevi obiskal razstavo 42 dragocenih slik iz Vatikana. Po navedbah iz Kremlja si je Putin minulo sredo ogledal razstavo z naslovom »Roma Aeterna. Umetnine Vatikana« v Tretjakovi državni galeriji.

Lanskega novembra odprta razstava z deli od 12. do 18. stoletja, med drugim slike Bellinija, Rafaela in Caravaggia, v Moskvi gostuje po dogovoru med predsednikom Putinom in papežem Frančiškom junija 2015 v Vatikanu. Slike na razstavi so sicer na ogled v Vatikanskih muzejih.

Zaradi izjemno visokega števila obiskovalcev je Tretjakova državna galerija razstavo podaljšala za deset dni, do 1. marca. Razstava v Moskvi velja za manjšo senzacijo. Vatikan naj bi doslej še nikoli naenkrat posodil toliko dragocenih del kakšnemu muzeju v tujini. Na ogled so dela od 12. do 18. stoletja, svetopisemski prizori prikazujejo »Polaganje Kristusa v grob« Michelangela Merisija da Caravaggia (1603/04) in »Pieta« Giovannija Bellinija (okoli 1465). Vstopnice so bile razprodane že več tednov pred začetkom razstave.

Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je moskovsko razstavo označil kot »zgodovinski dogodek«. Rusom namreč ne le daje priložnost, da si ogledajo čudovite umetnine, ampak da tudi spoznajo »duhovnost kristjanov na zahodu«, kot je dejal v lanskem novembru med srečanjem z vodjo vatikanske državne uprave, kardinalom Giuseppejem Bertellom, v Moskvi.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh