Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pustna Sobotna iskrica za otroke v Amazoniji

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 02. 2021 / 21:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2021 / 22:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pustna Sobotna iskrica za otroke v Amazoniji

Pustna Sobotna iskrica za otroke v Amazoniji

V dobrodelni akciji Misijonskega središča in Radia Ognjišče bo možno darovati danes od 9. do 15. ure.

s. Agata Kociper s skupino amazonskih deklet. FOTO: Missio



Pustna Sobotna iskrica je tradicionalna dobrodelna akcija Radia Ognjišče in Misijonskega središča Slovenije, ki že 19 let zbira sredstva za pomoč projektom v misijonskih deželah in je doslej uspešno pomagala otrokom na različnih celinah. Med drugim so z darovi radijskih poslušalcev že zgradili šoli na Madagaskarju in v Kambodži, obnovili porodnišnico, gradili ceste, zagotovili hrano šolarjem v Etiopiji in Madagaskarju.

Lani, ko je zaradi smrti ustanovitelja Ognjišča in Radia Ognjišče msgr. Franca Boleta odpadel pustni ples (letos bo zaradi ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa ravno tako), je Pustna Sobotna iskrica pomagala obnoviti center za otroke s posebnimi potrebami in zgraditi veliko večnamensko dvorano v Bujumburi v Burundiju, letos pa želi pomagati Amazoniji.

Med dekleti na brazilskem misijonu Sao Gabriel de Cachoeira deluje slovenska misijonarka s. Agata Kociper: »V socialnem centru skušamo pomagati mnogim ranjenim, tudi zlorabljenim dekletom, ki so na misijonu našla varno zavetje in bi se rada zdrava in močna vrnila v življenje. Pogosto v svojih družinah nimajo pravih razmer za zdravo življenje na obrobju družbe.«



Kot poudarja tudi direktor Misijonskega središča Slovenije Matjaž Križnar, misijonarke v Amazoniji pomagajo pri mnogih stiskah tamkajšnjih ljudi, predvsem stiske otrok, živečih ob ogromnih rokavih Amazonke, so pogoste nepredstavljive. »Bodimo hvaležni, da lahko pomagamo in z darom za hrano deklet v socialnem centru prinašamo upanje. Ranjenim dekletom in predani slovenski misijonarki pokažimo solidarnost, toplino medčloveških vezi in dokaz bratske povezanosti,« dodaja Križnar.

Pustna Sobotna iskrica bo danes med 9. in 15. uro nagovarjala radijske poslušalce, naj prisluhnejo zgodbam, ki bodo vabile k darovanju, in zahvalam misijonarjem, ki jim je pustno dobro delo že pomagalo, predvsem pa prošnjo za dobro srce. »Pustnega plesa ne bo, druženje maškar odpade, dobrota Slovencev pa naj ne razočara. Z iskreno željo po dobrem vabimo k darovanju prek telefona (01/292-75-29) ali prek spletnega obrazca TUKAJ. Iskrena hvala vsem,« vabijo z Radia Ognjišče.

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh