Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pustna Sobotna iskrica odpovedana

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 02. 2020 / 09:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2020 / 12:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pustna Sobotna iskrica odpovedana

Pustna Sobotna iskrica odpovedana

Prireditev je odpovedana zaradi smrti Franca Boleta. Sredstva za Burundi bodo v soboto kljub odpovedi zbirali.
Z Radia Ognjišče so v torek, 18. februarja, sporočili, da zaradi smrti njihovega ustanovitelja Franca Boleta Pustna Sobotna iskrica odpade, kljub temu pa se bodo sredstva za Burundi zbirala. Slovenska karitas (Franc Bole je bil tudi prvi direktor Slovenske karitas)dan pozneje je pojasnila več o tem. Telefonsko zbiranje darov za otroke s posebnimi potrebami v Burundiju bo v soboto, 22. februarja. »Verjamemo, da bodo iskrena prizadevanja tudi tako obrodila sadove. Darove bomo s pomočjo telefonskega studia in programa Radia Ognjišče zbirali v soboto med 9. in 15. uro na telefonski številki 01 292 75 29.«

Radio Ognjišče in Slovenska karitas se zahvaljujeta za razumevanje.«
Poslušajte sporočilo Radia Ognjišče


Dan, ko si lahko tudi odrasli brez posmeha privoščimo razigranost v izvirnih maskah in kostumih najljubših likov, je tudi dan, ko se izkažemo z dobrodelnostjo. Pustno rajanje se bo začelo s Pustno Sobotno iskrico, ki jo pripravljajo Slovenska karitas, Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče. Pokrovitelja letošnje Pustne Sobotne iskrice pa sta Založba Družina in AMZS.

Pustna Sobotna iskrica bo v soboto, 22. februarja, v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. Srečali se bodo ob 12. uri. Za zabavo bodo poleg raznovrstnih zabavnih maškar skrbeli Modrijani in Ped1ped.

Veselje se bo razširilo k otrokom v Burundiju

Ustvarjalnost ob pripravi izvirnih mask in kostumov, rajanje in druženje bo razveselilo tudi otroke v Burundiju. Tej državi bodo namreč namenjeni darovi, zbrani na pustno soboto med deveto in petnajsto uro prek telefona in s prispevki za krofe in druge sladkarije, ki jih bodo darovali Žito, Chio, Leone, mlekarna Planika, Pivka, Sava hoteli in smučišče Kanin.



Nad delom centra Akamuri za otroke s posebnimi potrebami v Bujumburi, glavnem mestu Burundija, bdi misijonarka s. Vesni Hiti, ki bo zbrana sredstva namenila za nove učilnice, obnovo starega dela centra, okna, izolacijo in podobno.

»Posebni« otroci, ki potrebujejo tudi »posebno« pomoč

»Vem, kako je za otroke s posebnimi potrebami poskrbljeno v razvitem svetu, in se zavedam, da ne bomo nikoli dosegli vaših vzorov. Veseli pa bomo, če bomo uspeli zagotoviti vsaj osnovne razmere za delo z avtističnimi otroki, mladimi bolniki z epilepsijo in otroki z gibalno oviranostjo, za njihovo bivanje in vsaj minimalni napredek,« je povedala s. Vesna Hiti, ki vse vabi k dobrodelnosti.



»To so prave lučke, 'posebni' otroci, ki potrebujejo tudi 'posebno' pomoč. Brez vaše pomoči pa je ne bi nikoli dobili. Že vnaprej se iskreno zahvaljujem za dobroto vaših velikih src.«

V Ugandi pred kratkim postavili temelje za bolnišnico

Na prejšnjih Pustnih Sobotnih iskricah so z zbranimi sredstvi med drugim zgradili šole v Kambodži in na Madagaskarju, poskrbeli za zapuščene otroke v Ukrajini, s hrano pomagali lačnim otrokom na Madagaskarju in v Etiopiji.

Kot je sporočil generalni tajnik Slovenske karitas mag. Cveto Uršič, pa so z lanskimi sredstvi prav v teh dneh izkopali temelje za bolnišnico za otroke in matere na misijonu Atede v Ugandi. »Domačini so neizmerno hvaležni za vso pomoč iz Slovenije,« je prenesel sporočilo iz daljne dežele.

Pokažite svojo izvirnost in dobrodelnost. Najlepše skupinske, družinske in posamezne maske bodo simbolično nagrajene. Največja nagrada za vse pa bo dobro delo za otroke v Burundiju.

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh