Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Pustite veselju, da prebiva v vas«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 29. 12. 2017 / 17:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Pustite veselju, da prebiva v vas«

Papež Frančišek je poslal sporočilo mladim na taizejskem srečanju v Baslu.

Papež Frančišek je poslal sporočilo udeležencem taizejskega srečanja mladih v švicarskem Baslu. Sveti oče mlade vabi, naj sprejmejo veselje, ki izvira iz prijateljstva z Jezusom, ter tako pomagajo rasti kulturi usmiljenja. Redovna skupnost bratov iz Taizeja evropsko srečanje mladih z naslovom Romanje zaupanja na zemlji med 28. decembrom 2017 in 1. januarjem 2018 tokrat prireja že štiridesetič po vrsti.



V sporočilu, ki ga je v papeževem imenu poslal državni tajnik kardinal Pietro Parolin, sveti oče piše, da številne mlade, zbrane v Baslu, drži pokonci »želja, da bi skupaj našli izvire veselja«. To bo tudi vodilna nit njihovega premišljevanja in njihove molitve. Papež vsem zagotavlja svojo veliko duhovno bližino. V svoji apostolski spodbudi Veselje evangelija je zapisal: »Veselje evangelija napolnjuje srce in celotno življenje ljudi, ki se srečajo z Jezusom; ljudi, ki pustijo, da jih odreši greha, žalosti, notranje praznine, osamljenosti. Z Jezusom Kristusom se vedno rojeva in oživlja veselje.« Na enak način je tudi sveti oče vesel, da so se mladi odločili za udeležbo na srečanju z namenom, da bi »sprejeli in poglobili sporočilo Jezusa, izvir veselja za vse, ki odprejo svoja srca«. Papež se jim prav tako zahvaljuje, da so »odgovorili na klic Gospoda, ki vse povezuje v veselju svoje ljubezni«.

»Papež vas opogumlja«, še piše v sporočilu, »da temu veselju, ki izvira iz prijateljstva, živetega z Jezusom, pustite prebivati v sebi; temu veselju, ki nas nikoli ne zapira pred drugimi in ne pred trpljenjem tega sveta. Vabi vas, da ostanete povezani z Gospodom preko molitve in poslušanja njegove besede, da vam bo tako lahko pomagal izkoristiti vaše darove za rast kulture usmiljenja, ki temelji na odkritju srečanja z drugimi, kulture, v kateri nihče ne gleda na drugega z brezbrižnostjo niti ne odvrne pogleda, ko vidi trpljenje bratov.«

Frančišek ob koncu sporočila spomni še na 500. obletnico reformacije ter prosi Svetega Duha, naj pomaga mladim protestantom, katoličanom in pravoslavnim, da se bodo med seboj razveseljevali in se bogatili z različnostjo darov, ki jih imajo vsi Kristusovi učenci. Tako bodo pokazali, da nas veselje evangelija povezuje onkraj vseh ran naših ločitev. Sveti oče mlade še spodbuja, naj se ne bojijo hoditi po poteh bratstva. Tako bo njihovo srečanje v Baslu naredilo vidno »radostno občestvo«, ki izvira iz izvira prekipevajočega Gospodovega srca.

Papež Frančišek vsem mladim udeležencem srečanja, bratom iz Taizeja ter vsem ljudem v Švici, Franciji in Nemčiji, ki so jih gostoljubno sprejeli, podeljuje svoj blagoslov.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh