Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ptičja gripa »ubija« kitajsko gospodarstvo in hromi kmete

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 02. 2014 / 10:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ptičja gripa »ubija« kitajsko gospodarstvo in hromi kmete

Nedavni izbruh okužb, ki jih povzroča virus H7N9, je povzročil že za 20 milijard juanov škode.
Nedavni izbruh ptičje gripe na Kitajskem je državo doslej stal že okoli 20 milijard juanov (2,4 milijarde evrov). Rejci perutnine plačujejo najvišjo ceno, kar 40 milijonov juanov, saj jih je močno prizadela prepoved trgovanja in predvsem izvoza živali. Vlada je obljubila denarno podporo najbolj prizadetim skupinam.

Zadnji val ptičje gripe, ki se po doslej znanih podatkih na človeka prenaša le preko stika z živimi živalmi, obstaja pa možnost, da so se medtem že razvile druge oblike prenosa, se je začel marca lani in je doslej povzročil škodo v višini skupno 60 milijard juanov, predvsem zaradi upada cen jajc in perutninskega mesa.




Ptičja gripa je zahtevala visok davek tudi med človeškimi življenji: do današnjega dne so na Kitajskem potrdili 110 primerov okužb z virusom H7N9, novim, spremenjenim virusom ptičje gripe, od tega 22 s smrtnim izidom. Najbolj prizadeta je pokrajina Južni Zhejiang, stanje pa je precej resno tudi v Hong Kongu: 29. januarja so območne oblasti potrdile tretjo smrtno žrtev ptičje gripe, starejšega moža, ki se je ravno vrnil iz Shenzhena, kjer so oblasti odredile zakol 22 tisoč piščancev, okuženih z omenjenim virusom.

Po navedbah Svetovne zdravstvene organizacije »še vedno ni dokazov«, da se virus lahko prenaša s človeka na človeka. Doslej so bili vsi ljudje, ki so zaradi ptičje gripe umrli, z virusom okuženi ob neposrednem stiku z živo in okuženo perutnino. V pokrajini Zhejiang je vlada prepovedala tudi prodajo golobov.


Vir: www.asianews.it

Foto: AsiaNews

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh