Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi človek na Luni, prvi človek na Everestu

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 27. 06. 2019 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2019 / 08:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prvi človek na Luni, prvi človek na Everestu

Prvi človek na Luni, prvi človek na Everestu

Poletni Radovednež zaznamuje obletnice.
Poletni Radovednež je obarvan vodno in izletniško. Pripravili smo ladijski kviz, plavalno osmerosmerko in križanko z ladji podobno stavbo v zahodnoevropskem pristanišču. Če so vam ljubši kraji na celini, pa se lahko z nami odpravite na manj znano goro v Karavankah in v Labotsko dolino, v kateri je služboval Anton Martin Slomšek. Tudi on je vedel, da človek potrebuje počitek. »Kolo se steče, če ga o pravem času ne namažeš. Človek opeša in obnemore, če si večkrat ne oddahne in se ne razveseli.«

Poleg križank, osmerosmerk, drugih zabavnih ugank, tudi za najmlajše, in humorja pa, kot ste že navajeni, v Radovednežu najdete tudi veliko zanimivih člankov.

Spominjamo se prvega poleta s človeško posadko na Luno, od katere bo 20. julija letos minilo 50 let. Neil Armstrong in Edwin Eugene Aldrin sta varno stopila na mesečevo površje. Prav tako pa smo z misijonarjem Ignacijem Knobleharjem šli po njegovih potovanjih po Afriki. Knoblehar se je rodil pred dvesto leti.

Tudi Mont Everest je letos v ospredju. V začetku maja je minilo 40 let od prvega slovenskega vzpona na streho sveta, pred stotimi leti pa se je rodil Edmund Hillary, prvi človek, ki se je povzpel na Mount Everest.

Kam pa se boste letos odpravili vi?

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh