Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prva olimpijska medalja za Slovenijo!

Objava: 10. 02. 2014 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prva olimpijska medalja za Slovenijo!

Prva olimpijska medalja za Slovenijo!

Po besedah papeža Frančiška naj bodo olimpijske igre praznik športa in prijateljstva, Slovenija se veseli s Prevcem.

Slovenija je včeraj, drugi dan tekmovanj na olimpijskih igrah v Sočiju, prišla do prve medalje. Skakalec Peter Prevc je na srednji skakalnici osvojil drugo mesto in s tem srebrno odličje. Zmagal je Poljak Kamil Stoch, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, tretji pa je bil Norvežan Anders Bardal. Odlično se je odrezal tudi Jernej Damjan, ki je v drugi seriji z enajstega napredoval na deveto mesto. Jurij Tepeš je pristal na 26. mestu, Robert Kranjec pa zaradi poškodbe po padcu v sobotnih kvalifikacijah na tekmi ni nastopil. Uradna podelitev medalj bo nocoj v Sočiju.




Olimpijskim igram je po včerajšnji molitvi angelovega češčenja in blagoslovu nekaj pozornosti namenil tudi papež Frančišek. Kot poroča Radio Ognjišče, je pozdrav namenil prirediteljem in vsem športnikom z željo, da bi bili ti dnevi resnično praznovanje športa in prijateljstva.

Sveti oče ni pozabil tudi svetovnega dneva bolnikov, ki ga obhajamo na jutrišnji praznik Lurške Matere Božje. Toplo se je zahvalil vsem, ki skrbijo za bolne, in jih spodbudil k zavesti, da dostojanstvo ni odvisno od človekovih sposobnosti in se ne zmanjša, ko je človek slaboten in potreben pomoči. Družine, ki imajo v svoji sredi bolnega člana, je spodbudil k ljubeči medsebojni pomoči, saj bodo tako doživljale tolažilno Božjo prisotnost.

V luči včerajšnjega evangeljskega odlomka je papež Frančišek zbranim romarjem na Trgu sv. Petra v Vatikanu spregovoril o soli in luči. Posoljen dar, postavljen pred Boga, je po judovski postavi predstavljal znamenje zaveze, luč, ki premaga temo poganstva, pa je bila za Izraelce simbol odrešenjskega razodetja. Sveti oče je z velikim navdušenjem spregovoril o lepoti poslanstva biti luč za svet. To luč smo po njegovih besedah dolžni varovati in živeti v zavesti, da ni naša, temveč Jezusova. Bog jo daje nam, mi pa to luč dajemo drugim, saj smo prav k temu poklicani. Papež je zbrano množico na Trgu svetega Petra povabil, naj mu odgovorijo, ali želijo biti ugasnjene ali prižgane luči in v odmev je dobil močan pritrdilen odgovor: »Prižgane luči!«

Vir: Radio Ognjišče / STA / M. M. Š.
Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh