Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Prva krščanska letalska družba na svetu« bo poletela leta 2021

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 11. 2020 / 18:29
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2020 / 14:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Prva krščanska letalska družba na svetu« bo poletela leta 2021

Evangeličanski duhovnik in pilot Everett Aaron sledi »Božji viziji«.

FOTO: Facebook/Judah1

Prihodnje leto tako blizu nebesom: kot poroča ameriški evangeličanski spletni portal The Christian Post, naj bi leta 2021 začela delovati prva krščanska letalska družba na svetu. Cilj podjetja »Judah 1« s sedežem v mestu Shreveport v ameriški zvezni državi Louisiana naj bi bil pomagati misijonarjem, ki želijo širiti evangelij po vsem svetu.

Evangeličanski duhovnik in pilot Everett Aaron je podjetje ustanovil leta 2011. Po navedbah omenjenega ameriškega spletnega portala je zdaj pridobil še potrebno dovoljenje za polete pri Ameriškem zveznem uradu za letalstvo (Federal Aviation Administration/FAA).

»Do konca prihodnjega leta si želimo imeti tri do štiri večja letala,« je pojasnil Aaron. Njegova družba je doslej misijonarjem dajala na razpolago manjša zračna plovila, zdaj pa je svojo floto povečala še za letalo Boeing 767-200ER. Ta nudi prostor za 238 potnikov in 30 ton tovora. Poleg tega »Judah 1« po lastnih navedbah razpolaga še s tremi letali tipov Westwind I, Cessna in McDonnell Douglas MD-83. Misijonarji bodo morali za polete plačati, plačila za prtljago in tovor pa letalska družba ne bo zahtevala. »Judah 1« ne bo imela rednega urnika poletov.

Po Aaronovih besedah ima njegova letalska družba zaradi »človekoljubnega značaja« določeno prednost: pristajala bo lahko tudi v državah, ki bodo zaradi epidemije koronavirusa morda še zaprte, kar običajnim letalskim družbam ni omogočeno. Na spletnem portalu The Christian Post še poročajo, da je Aaron podjetje ustanovil po »videnju« iz leta 1994.

Takrat je, kot je pojasnil, »s svojim notranjim očesom videl letala, napolnjena z živili, medicinskimi potrebščinami in Svetimi pismi«. Ob letalih so stali ljudje, ki se nanje niso vkrcali. Ko je Aaron Boga vprašal, zakaj se ljudje ne vkrcajo na letala, mu je ta odvrnil: »Ne morejo začeti svojega poslanstva, dokler jim ne boš dal na razpolago svojih letal. Zato te tudi prosim za pomoč.«

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh