Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Protestniki na Kredarici verbalno napadli Janeza Janšo

Za vas piše:
T. M.
Objava: 21. 08. 2021 / 14:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2021 / 14:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Protestniki na Kredarici verbalno napadli Janeza Janšo
Kredarica (fotografija je simbolična). FOTO: Alenka Žnidar.

Protestniki na Kredarici verbalno napadli Janeza Janšo

V petek, 20. avgusta, je na Kredarici prišlo do soočenja »petkovih protestnikov« in predsednika vlade Janeza Janše. Premier in protestniki so se srečali ob ločenih pohodih na Triglav. Pri tem so se protestniki besedno spravili nad predsednika vlade.

Predstavniki »kolesarskega protestniškega gibanja«, ki ob petkih protestirajo proti aktualni oblasti v Ljubljani in drugod, so se v petek odpravili na Triglav. 

Na Kredarici so srečali predsednika vlade Janeza Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa. Namenili so jima več kritičnih in žaljivih besed. 

»Janši so med drugim očitali, da je ukradel demokracijo in ga vprašali, kaj ima povedati ljudem, ki so mu z zavrnitvijo novele zakona o vodah na referendumu izrekli nezaupnico,« poroča STA. 

Janez Janša in Aleš Hojs sta se polemiki večinoma izognila. Kot je razvidno iz posnetka, ki so ga protestniki objavili na družbenih omrežjih, pa so na Kredarici srečali tudi Mateja Tonina, ministra za obrambo. 

V kabinetu predsednika vlade so za STA navedli, da je šel premier na Triglav z nekaterimi sodelavci v prostem času, dogajanja na Kredarici pa zaenkrat ne komentirajo. Dogodek je družbenem omrežju Twitter sprožil precej odzivov.

Nalaganje
Nazaj na vrh