Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Projekt »Slovenija kvačka« povezal različne generacije

Za vas piše:
T. M.
Objava: 29. 01. 2022 / 09:11
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.01.2022 / 09:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Projekt »Slovenija kvačka« povezal različne generacije
FOTO: Slovenija kvačka/Facebook

Projekt »Slovenija kvačka« povezal različne generacije

Slovenske kvačkarice se bodo s projektom skupine Slovenija kvačka, v katerem so izdelale tisoč kvačkanih izdelkov, od tega tudi grbe vseh 212 slovenskih občin, vpisale v Guinnessovo knjigo rekordov.

V projekt, ki se je začel septembra, se je vključilo 211 ljubiteljic in en ljubitelj kvačkanja. Sprva so se kvačkarice nameravale v Guinnessovo knjigo rekordov vpisati z izdelavo grbov vseh 212 občin, a ker se jim to ni povsem izšlo, so se lotile izdelave skupno tisoč izdelkov, kvačkanih v c2c tehniki.

S projektom so povezale Slovenijo in vzbudile zanimanje za kvačkanje.

Projekt se je v teh dneh že zaključil, zato so ustvarjalke že posnele in fotografirale vse izdelke, kar bo osnova za potrditev Guinnessovega rekorda. Skupno so pripravile okoli 1200 izdelkov, s sodelovanjem v projektu pa so tudi vsaj delno pozabile na epidemijo koronavirusa.


Projekt, ki je povezal kvačkarice in njihove družine 

Pobudnica projekta Jadranka Smiljić, ki je pred dvema letoma z Anito Kac že dosegla Guinnessov rekord v maratonu neprestanega kvačkanja, je na četrtkovi novinarski konferenci poudarila, da je projekt povezal ne le kvačkarice po vsej državi, ampak tudi njihove družine in različne generacije. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh