Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proces Vatileaks preložen, razkritja v »Repubblici«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 12. 2015 / 08:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Proces Vatileaks preložen, razkritja v »Repubblici«

Po navedbah časnika obtoženi krivdo pripisujejo drug drugemu.

Novi proces »Vatileaks« je bil drugi dan obravnav preložen za teden dni. Obtožena tiskovna predstavnica Francesca Chaouqui je na začetku obravnave prosila za zamenjavo zagovornice Agnese Camilli za odvetnico po lastni izbiri, Lauro Sgro. Sodišče je odobrilo odlog za pet dni, da se nova zagovornica lahko pripravi na primer. Naslednji sodni rok je predviden 7. decembra. Po navedbah spletne izdaje italijanskega časnika Repubblica pa eden izmed obtoženih trdi, da je imel španski duhovnik in vatikanski sodelavec, 54-letni Lucio Vallejo Balda, v lanskem decembru spolno razmerje s 33-letno Chaouquijevo.



Vallejo naj bi po navedbah Repubblice pojasnil, da ga je Chaouquija pripravila do izročitve zaupnih dokumentov časnikarju Gianluigiju Nuzziju. Ob tem naj bi še priznala, da sodeluje z italijansko tajno službo. Chaouquijeva je te izjave, kot je zapisala Repubblica, odločno zavrnila in je Valleju zagrozila s tožbo. Če bi imela interes, da je nezvesta svojemu soprogu, »se ne bi spustila v razmerje s starim duhovnikom, ki mu ženske sploh niso všeč«, časnik navaja besede tiskovne predstavnice.

Nova zagovornica Chaouquijeve Laura Sgro dela v eni od rimskih odvetniških pisarn in ima dovoljenje za delo v Vatikanu. Prihaja s Sicilije, opravila pa je doktorat iz cerkvenega prava in je izvedenka za družinsko pravo.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh