Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Priznanje tihemu, neopaznemu delu sester«

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 05. 05. 2022 / 06:00
Oznake: Cerkev, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2022 / 14:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Priznanje tihemu, neopaznemu delu sester«
Odziv s. Kristine Rihar na odličje sv. Cirila in Metoda Marijinim sestram čudodelne svetinje. FOTO: Ksenja Hočevar

»Priznanje tihemu, neopaznemu delu sester«

Najvišje odlikovanje Cerkve na Slovenskem Marijinim sestram čudodelne svetinje za služenje v zavodu Slovenik v Rimu je bilo za sestre veliko presenečenje. Njihova vodja s. Kristina Rihar je v odzivu na priznanje za spletno Družino dejala, da je to priznanje tihemu delu sester.

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andrej Saje bo v ponedeljek, 9. maja v imenu slovenskih škofov v Ljubljani Družbi Marijinih sester čudodelne svetinje izročil odličje sv. Cirila in Metoda, odličje za zvesto služenje Cerkvi med Slovenci.

Marijine sestre bodo odličje prejela za petdesetletno službovanje v Papeškem slovenskem zavodu v Rimu.

»S tem so dali priznanje tihemu, največkrat neopaznemu delu sester, ki so tja prišle, ko se je zavod šele postavljal na noge, da bi vodile gospodinjstvo in sprejemale romarje,« se je na novico o odličje odzvala vodja Marijinih sester v Ljubljani s. Kristina Rihar.

»S svojo navzočnostjo so v hiši ustvarjale ozračje domačnosti slovenskim duhovnikom, ki so tam študirali, in gostoljubja slovenskim romarjem, pa tudi mnogim našim izseljencem, ki so v Sloveniku občasno našli košček domovine. Lani se je naše poslanstvo tam zaključilo. Nekatere od teh sester so že pokojne, ostale nadaljujejo svoje služenje drugje. Lepo mi je, kadar slišim nekdanje študente »slovenikarje«, da se jih spominjajo s toplino in hvaležnostjo,« je še dejala s. Kristina.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh