Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Prizadevanje za edinost je dolžnost slehernega kristjana«

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 17. 01. 2013 / 11:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Prizadevanje za edinost je dolžnost slehernega kristjana«

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco povabil k sodelovanju pri molitveni osmini za edinost kristjanov.

Papež Benedikt XVI. je pred pričetkom molitvene osmine za edinost kristjanov vernike pozval k čim večji udeležbi. »Vse vas vabim k molitvi, da Boga prosimo za veliki dar edinosti vseh Jezusovih učencev«, je sveti oče dejal med včerajšnjo splošno avdienco v Vatikanu. Hrepenenje po tej skupnosti vseh kristjanov je 'resna dolžnost'. Vsi kristjani bi morali skupaj pričevati, 'da je Jezus Odrešenik sveta', je prepričan Benedikt XVI.

Molitveno osmino za edinost kristjanov obhajamo med 18. in 25. januarjem letos, zadnji dan osmine pa bo Benedikt XVI. v rimski baziliki sv. Pavla zunaj obzidja obhajal ekumensko večerno bogoslužje, ki se ga bodo udeležili tudi visoki predstavniki drugih krščanskih Cerkva.

Med včerajšnjo avdienco je sveti oče še poudaril, da lahko svet kljub aroganci človeka še naprej računa na prijateljstvo Boga Očeta. To velja tudi v primeru, ko se človek poskuša postaviti na mesto stvarnika. Če je Bog sklenil zavezo z majhnim izraelskim ljudstvom, to ne pomeni, da je ostale izključil: »Bog pokliče nekatere, pa ne zato, da bi ostale izključil, temveč zato, da bi na ta način zgradil most, ki vodi do njega.«

S stvarjenjem sveta, oznanjanjem starozaveznih prerokov in končno z rojstvom njegovega sina Jezusa Kristusa se je Bog človeku razodel kar na treh stopnjah, je nadaljeval papež. Iz Jezusovega delovanja pa je moč razbrati Božjo voljo.

»Če ljubimo sočloveka, bomo v slehernem revežu in bolniku, vsakem trpečem človeku odkrili Kristusa«, je sveti oče svoj nagovor med avdienco povzel še v sporočilu na socialnem omrežju Twitter, ki ima trenutno že skoraj tri milijone podpornikov po vsem svetu.

Eden izmed udeležencev včerajšnje splošne avdience v dvorani Pavla VI. v Vatikanu je bil tudi ameriški obrambni minister v odhajanju, Leon Panetta. Katoliški politik je ob zaključku avdience na kratko spregovoril s svetim očetom, ob tem pa mu je predstavil tudi svojo delegacijo, ki ga spremlja na obisku v Vatikanu. Benedikt XVI. je ameriškemu gostu izročil papeško medaljo.

Panetta je trenutno na obisku v Italiji, kjer razpravlja s tamkajšnjimi politiki. Kot njegovega naslednika omenjajo republikanca Chucka Hagela, pripadnika anglikanske episkopalne Cerkve.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh