Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prisrčno vabilo na srednjeevropsko romanje v Kupres

Objava: 06. 05. 2005 / 06:06
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prisrčno vabilo na srednjeevropsko romanje v Kupres

Romanja v Kupres se bodo udeležili visoki predstavniki vseh osmih srednjeevropskih škofovskih konferenc, tudi slovenske.

Prisrčno vabilo na srednjeevropsko romanje v Kupres

Na lanskem srednjeevropskem katoliškem shodu v Marijinem Celju na avstrijskem Štajerskem, kjer se je iz osmih srednjeevropskih dežel zbralo več kot 100.000 romarjev, je bilo sklenjeno, da se bodo podobni, vendar manjši katoliški shodi nadaljevali tudi v sosednjih deželah. Letošnji shod bo tako v soboto, 21. maja, v mestu Kupres v Bosni in Hercegovini v novi romarski cerkvi Sv. družine. Cerkev bo ob tej priložnosti dobila - kot znamenje solidarnosti srednjeevropskih dežel s katoličani v BiH - osem novih zvonov. Najmanjši predstavlja Slovenijo.

Osrednja slovesnost - slovesno somaševanje kardinalov, škofov in duhovnikov in posvetitev zvonov bo v soboto, 21. maja, ob 10.30. Sama prireditev pa se bo začela v petek popoldne s sprejemom visokih cerkvenih gostov in z večernim molitvenim bedenjem v novi cerkvi, ki se ga bodo udeležili predvsem domačini.

Romanja v Kupres se bodo udeležili visoki predstavniki vseh osmih srednjeevropskih škofovskih konferenc, tudi slovenske. Napovedan je prihod vsaj štirih kardinalov. Izvršilni odbor za srednjeevropski katoliški shod je na zadnji seji v ponedeljek, 24. aprila, na Dunaju pozval odgovorne v posameznih deželah, naj poskrbijo, da se bodo romanja v Kupres udeležili tudi verniki iz vseh osmih dežel in s tem na simbolni ravni pokazali solidarnost s preizkušanimi kristjani v Bosni in Hercegovini.

Vsi, ki se želite udeležiti romanja, se lahko prijavite na našem TRUD-u, ki je tridnevno romanje v Kupres povezal z obiskom Medžugorja. Organizatorji bodo zelo veseli, če bo čim več romarjev prišlo v narodnih nošah. Naj omenimo še zanimivost, da bodo pritrkovalci, ki bodo prvi preizkusili nove zvonove, prišli iz Slovenije.

Na romanje so še posebej lepo povabljene družine. Organizatorji pričakujejo okoli 5000 udeležencev. V nasprotju z Mariazellom v Kupresu ne bo pešačenja, ker bodo avtobusi pripeljali romarje v neposredno bližino cerkve. Le zložljivi stolček je modro imeti s seboj.

Po slovesnosti bodo predsedniki osmih srednjeevropskih škofovskih konferenc ali njihovi pooblaščenci prebrali posebno poslanico, v kateri bodo poudarili pomen družine in njene vloge v današnji Evropi in svetu. Vse v duhu gesla, ki so ga izbrali organizatorji: Bodite istih misli in živite v miru!

Na svidenje v Kupresu, zato ne odlašajte s prijavo!

VEČ O ROMANJU

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh