Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prisrčno: mlada »misijonarja« med počitnicami zbirala sredstva za misijone

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 17. 08. 2024 / 13:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.08.2024 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prisrčno: mlada »misijonarja« med počitnicami zbirala sredstva za misijone
Prikupno pismo Neže in Tobija, namenjeno slovenskim misijonarjem. FOTO: FB Misijonsko središče Slovenije

Prisrčno: mlada »misijonarja« med počitnicami zbirala sredstva za misijone

Na Misijonskem središču Slovenije (MSS) na Kristanovi v Ljubljani so se konec julija razveselili neobičajnega, toda zelo prijetnega obiska.

Mladi Tobi iz Šentjanža, razpotegnjene vasi na levi strani Savinje na prodni ravnini ob glavni cesti med Rečiškim in Grušoveljskim poljem, je namreč v pisarno MSS osebno prinesel dar za akcijo MIVA, ki sta ga s prijateljico Nežo zbrala na dokaj nevsakdanji način.

Šla sta po vasi

»Spoštovani! Prijatelja, Neža in Tobi, sva en dan med počitnicami namenila zbiranju denarja za misijone. Šla sva po vasi Šentjanž, župnija Rečica ob Savinji. Zbrala sva 45 evrov. Vse dobro in lep pozdrav,« sta mlada misijonarja zapisala v priloženem pismu.


Na mladih svet stoji

Na Misijonskem središču Slovenije so bili nad prisrčno otroško gesto navdušeni in so pripisali: »Na mladih svet stoji« – v upanju, da bi bilo tako gorečih mladih misijonarjev, kot sta Neža in Tobi, po Sloveniji še več …

Kaj je akcija MIVA?

MIVA Slovenija sicer že vrsto let z zbranimi darovi pomaga pri nakupu vozil slovenskim in tujim misijonarjem po svetu, glavni dan zbiranja pa je Krištofova nedelja, ko po slovenskih župnijah potekajo blagoslovi avtomobilov, koles in drugih vozil.

Kako darovati?

Darove za akcijo MIVA je mogoče nakazati na: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 0201 4005 1368 933; referenca: SI00 249500; namen nakazila: MIVA; koda namena: CHAR; BIC banke: LJBASI2X.

Nalaganje
Nazaj na vrh