Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Generalni direktor policije: »Računamo na vas«

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 03. 02. 2022 / 09:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2022 / 09:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Generalni direktor policije: »Računamo na vas«
FOTO: Spletna stran GPU

Generalni direktor policije: »Računamo na vas«

Pred generalnim direktorjem policije dr. Antonom Olajem je zapriseglo 58 pomožnih policistk in policistov, ki bodo razporejeni na policijsko upravo, kjer imajo stalno prebivališče.

Osnovno usposabljanje je uspešno zaključilo 57 kandidatov za pomožne policiste 8. generacije, dva kandidata pa bosta nadaljevala usposabljanje z 9. generacijo. Pri zaprisegi je sodeloval še kandidat 7. generacije, ki se zaradi bojazni okužbe kolektiva s koronavirusom ni udeležil praktičnega dela usposabljanja. Praktični del usposabljanja je namreč zaključil jeseni 2021.

Olaj: Nepogrešljiv del policije

Generalni direktor policije Anton Olaj je ob zaprisegi nove generacije poudaril, da je pomožna policija že dolgo nepogrešljiv policije. »Redni policisti in policistke so pomožne policiste prav zaradi njihove dobre usposobljenosti in pogoste vključenosti v policijsko delo že zdavnaj sprejeli kot del kolektiva. Zato bodo tudi v prihodnje računali na vas, četudi ne boste izvajali vseh policijskih pooblastil.«

Generalni direktor policije Anton Olaj med pozdravom novih pomožnih policistov. FOTO: Spletna stran GPU

Pogodba o zaposlitvi za pet let z možnostjo podaljšanja

Pred zaprisego so pomožni policisti podpisali še pogodbo o zaposlitvi, ki velja pet let z možnostjo podaljšanja. Razporedili jih bodo na tisto policijsko upravo, na območju katere imajo stalno prebivališče. »Na tem območju bodo ob morebitnem vpoklicu izvajali policijska pooblastila,« pojasnjujejo na Generalni policijski upravi.

Kdaj vpoklic?

Pomožne policistke in policiste bodo vpoklicali, »ko bo zaradi nemotenega opravljanja nalog policije treba nadomestiti odsotnost večjega števila aktivnih policistov, ob naravnih in drugih nesrečah, v primerih, ko je huje ogrožena javna varnost, za zavarovanje državne meje in v primerih krize oziroma izrednega ali vojnega stanja.«

FOTO: Spletna stran GPU

Pred vrati novo usposabljanje

V teku so že priprave za izvedbo osnovnega usposabljanja 9. generacije kandidatov za pomožne policiste. To bo predvidoma potekalo v vadbenem centru Gotenica med 1. marcem in 9. aprilom 2022, še dodajajo na GPU.

Nalaganje
Nazaj na vrh