Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripravljen osnutek smernic za zaščito otrok

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 09. 2016 / 09:21
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pripravljen osnutek smernic za zaščito otrok

V Vatikanu je zasedala Komisija za zaščito otrok in mladoletnih.

Vatikan načrtuje mednarodne smernice za zaščito otrok in mladoletnih pred spolnimi zlorabami v katoliški Cerkvi. Osnutek dokumenta, ki bo namenjen preprečevanju zlorab otrok, mladostnikov in zaščite potrebnih odraslih, je že gotov in naj bi ga v kratkem predstavili papežu Frančišku, kot je včeraj sporočila Komisija za zaščito otrok in mladostnikov.



Člani komisije so minuli teden zasedali na rednem srečanju delovnih skupin in skupščini v Rimu. Predsednik komisije je bostonski kardinal Sean O'Malley, ki je obenem tudi član kardinalskega sveta K9, skupine kardinalov, ki papežu svetuje pri izvajanju reforme v rimski kuriji.

Zahtevo po predelavi smernic za ravnanje v primeru spolnih zlorab je že maja 2011 vsem narodnim škofovskim konferencam izrekel tedanji papež Benedikt XVI. (2005-2013). Med ukrepe proti zlorabi mladoletnih po mnenju Vatikana med drugim sodi tudi strožja izbira kandidatov za duhovniški poklic in prilagajanje cerkvenemu pravu.

Komisija za zaščito otrok je napovedala tudi svetovni molitveni dan za žrtve spolnih zlorab. Frančišek je škofovske konference po vsem svetu prosil za predloge glede primernega datuma. Avstralska škofovska konferenca je tako narodni dan za zaščito otrok obhajala minulo nedeljo, Južnoafriška škofovska konferenca pa je v ta namen izbrala prvi konec tedna v decembru, ko bodo obhajali molitveno bogoslužje, pozvali k postu in pripravili škofovsko pismo, ki bo opozorilo na tematiko zlorab.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh