Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripravljalno srečanje na tretje evropsko ekumensko zborovanje

Objava: 15. 02. 2007 / 06:42
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pripravljalno srečanje na tretje evropsko ekumensko zborovanje

Od 15. do 18. februarja 2007 bo v Lutrovem mestu Wittenberg v Nemčiji potekalo pripravljalno srečanje na tretje evropsko ekumensko zborovanje, ki bo 4. do 9. septembra 2007 potekalo v romunskem mestu Sibiu. Srečanja se bo udeležilo 150 predstavnikov iz Konference evropskih Cerkva (CEC) in Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE).

Tokratno srečanje, ki poteka pod geslom Kristusova luč sveti vsem – dar Kristusovega evangelija za današnjo Evropo, ima več namenov: delegatom omogočiti izkušnjo skupnosti in duhovnosti, s posebnim poudarkom na širjenju znanja o reformaciji; reflektirati proces priprav na tretje ekumensko zborovanje; v krajevne Cerkve prenesti vsebine, ki zadevajo omenjeno zborovanje, in ponovno odkriti, da je Kristusov evangelij luč za sodobno Evropo; pripraviti zborovanje v mestu Sibiu ter na krajevni, narodni in mednarodni ravni pripraviti ustrezna srečanja, ki bodo potekala hkrati s tretjim evropskim ekumenskim zborovanjem septembra 2007.

Delegat Slovenske škofovske konference (SŠK) je profesor na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, dr. Bogdan Dolenc, tretjega ekumenskega zborovanja v Sibiu pa se bodo udeležili tudi drugi predstavniki Cerkve na Slovenskem.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh