Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočimo se svetnikom

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 23. 10. 2019 / 12:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2019 / 09:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočimo se svetnikom

Priporočimo se svetnikom

November se začne s spominom na vse verne rajne in na svetnike. Nanje se navezuje tudi Magnificat.
November se začne s spominom na vse verne rajne in na svetnike, pa tudi na tiste, ki so še na poti do svetosti. Nanje se navezuje tudi novembrska številka Magnificata.

»Med njimi in nami se gradi občestvo ravno v molitvi: ene častimo, za druge prosimo, oboji so naši pomočniki. In to se dogaja ravno v molitvi. Pri vsem tem lahko pride na pomoč tudi naš Magnificat, še posebej z malo posebnimi litanijami nekaterih svetnikov,« piše v uvodniku br. Miran Špelič.

»Tudi koralni spev tega meseca je uglašen na to temo, saj bomo prebrali opis veličastne sekvence Dies irae, ki je izzvala mnogo skladateljev, da so jo uglasbili. V slovenskem prevodu jo lahko najdete kot uvodno pesem pri jutranji in večerni molitvi v zadnjem tednu tega meseca.«

Svetnikom se priporočamo tudi z blagoslovom. Posebej pa predstavljamo življenje sv. Martina, ki goduje v tem mesecu.

Na praznih koncih posameznih dni tokrat najdete kratke odlomke iz knjige Terese Burke in Davida C. Reardona Prepovedano žalovanje: Zamolčana bolečina splava, ki je izšla v oktobru pri založbi Dravlje ob obisku avtorice v Sloveniji.

Mesec končujemo s praznikom Kristusa Kralja, vidite ga lahko na naslovnici, o evangeliju ob prazniku pa piše Janez Poljanšek, in z začetkom devetdnevnice Brezmadežni, ki nas pelje v advent in s tem v novo bogoslužno leto.

Marko Rijavec razlaga Psalm 49, Julka Nežič razmišlja o izpovedi vere,

Marsikdo med nami moa ob nizkih in/ali nerednih prihodkih še bolj skrbno ravnati z denarjem, pri čemer se odrečejo tudi tiskani besedi. Če poznate koga, ki bi želel moliti z Magnificatom, vendar nanj ni naročen, mu lahko podarite brezplačni izvod decembrske številke Magnificata. To lahko storite s kartončkom, ki ste ga prejeli v prejšnji številki ali s klicem na telefonsko številko naročniškega oddelka in tako nekomu omogočite še lepšo pripravo na Božič.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh