Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prikupno

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 06. 09. 2023 / 08:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2023 / 08:35
Prikupno
FOTO: Krištof Koman

Prikupno

Vztrajno iščem ideje, kako porabiti jabolka, ki jih je na vrtu pri nas proti koncu poletja vedno veliko, skladiščiti pa jih ne moremo. In tako sem med pospravljanjem knjižnih polic v neki obledeli nemški kuharski reviji našla izvrsten recept. Za dolgotrajno pripravo mi ni dosti, zato recepte drugih vedno rada poenostavim in popravim okus, da je bolj izrazit. Tudi tokrat je bilo tako.

Paradižnikov je letos bolj malo, mi pa odlično uspevajo male bučke patišonke. Rastejo neverjetno hitro, so prikupne in malce čarovniške, pravijo domači. Hitro sem jih spremenila v slastno jed, ki ji prav nič ne manjka. Ponudila sem jih pred jabolčno pito za imenitno pozno poletno večerjo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh