Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Prihajam kot romar evangeljskega veselja«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 01. 2018 / 08:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Prihajam kot romar evangeljskega veselja«

»Prihajam kot romar evangeljskega veselja«

Papeževo video sporočilo pred apostolskim potovanjem v Čile in Peru.

Papež Frančišek 15. januarja odhaja na šesti apostolski obisk Latinske Amerike. Tokrat bo s svojo navzočnostjo razveselil prebivalce Čila in Peruja, ki jim je pred začetkom potovanja kot običajno namenil video sporočilo.



»Bratje in sestre Čila in Peruja, glede na to, da se bliža moj obisk v teh deželah, vas prisrčno pozdravljam. K vam prihajam kot romar evangeljskega veselja, da bi z vsemi podelil Gospodov mir ter vas potrdil v istem upanju. Mir in upanje, podeljena z vsemi.

Želim vas srečati, vas pogledati v oči, videti vaše obraze in želim, da bi mogli vsi skupaj izkusiti bližino Boga, Njegovo nežnost in usmiljenje, ki nas objema in tolaži.

Poznam zgodovino vaših držav, prepleteno s prizadevanjem in požrtvovalnostjo; skupaj z vami se želim zahvaliti Bogu za vero in ljubezen do Boga in bratov, ki so najbolj potrebni pomoči, še posebej za vašo ljubezen do tistih, ki jih je družba zavrgla.

Kultura odmetavanja nas vsakič znova vedno bolj preplavlja. Z vami bi želel deliti vaše veselje, žalosti, težave in upanja ter vam reči, da niste sami, da je papež z vami, da vas Cerkev sprejema, da Cerkev bdi nad vami.

Z vami želim doživeti mir, ki prihaja od Boga, mir, ki je tako zelo potreben; le On nam ga more dati. To je darilo, ki nam ga daje Kristus, vsem, temelj našega sobivanja in družbe; mir je utemeljen na pravičnosti in nam omogoča, da dosežemo občestvo in harmonijo. Neprenehoma je treba zanj prositi Gospoda in Gospod ga bo podaril. Mir Vstalega prinaša veselje ter nas spodbuja, da bi bili misijonarji, da bi poživili dar vere, ki nas vodi k srečanju, k skupnemu občestvu iste vere, ki jo obhajamo in nam je bila podarjena.

To srečanje z Vstalim Kristusom nas potrjuje v upanju. Ne želimo ostati zasidrani v stvareh tega sveta; naš pogled gre bistveno onkraj, naše oči so ponovno uprte v Njegovo usmiljenje, ki ozdravi našo bedo. Samo On nam da spodbudo, da vstanemo in gremo naprej. Če se z roko dotaknemo te Božje bližine, nas to naredi za živo skupnost, katero morejo ganiti tisti, ki so ob nas in ki more storiti odločne korake prijateljstva in bratstva. Smo bratje, ki gremo naproti drugim, da bi bili potrjeni v isti veri in upanju.

V roke svete Device, Matere Amerike, izročam to apostolsko potovanje in vse namene, ki jih nosimo v svojih srcih, da bi jih Ona, kot dobra Mati, sprejela ter nas naučila pot k svojemu Sinu.

Kmalu na svidenje! In prosim vas, ne pozabite moliti zame. Kmalu na svidenje!

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh