Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pridružite se molitvi in postu za domovino! [V ŽIVO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 21. 06. 2021 / 10:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2021 / 08:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pridružite se molitvi in postu za domovino! [V ŽIVO]

Pridružite se molitvi in postu za domovino! [V ŽIVO]

Prenos 24-urne molitve in okrogle mize ob 30-letnici Slovenije na Družininem YouTube kanalu.

Molitveno verigo in okroglo mizo bo mogoče spremljati na Družininem YouTube kanalu.



Prihajajoči jubilej, 30-letnica samostojne slovenske države, je odlična priložnost, da Slovenci v domovini, zamejstvu in izseljenstvu ponovno ustvarimo verigo molitve in posta za domovino, letos pod geslom »K skupnemu izviru«.

Prek spleta povezani v molitvi

24 ur molitve in posta za domovino bo potekalo od danes, ponedeljka, 21. junija 2021, od 18. ure do jutri, torka, 22. junija 2022, do 18. ure. V tem času se bomo prek spleta povezali v molitvi, ki jo bodo oblikovale različne skupine v domovini in izven meja naše državi, vsakdo pa se bo lahko molitvi pridružil prek Družininega YouTube kanala TUKAJ ali na naši spletni strani. Danes ob 18. uri bo iz kapele stolne župnije v Ljubljani molitev začel ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Zamisel nastala ob 20. obletnici državnosti

Kot pojasnjujejo v iniciativni skupini za dan molitve in posta za domovino, je zamisel nastala v hudi krizi, ki smo jo v Sloveniji doživljali ob 20. obletnici državnosti: »Posamezniki, molitvene in druge skupine so se z župnijami odločili pripraviti dan molitve in posta kot zaključek devetdnevnice za domovino pred dnevom državnosti. Pobudo so podprli tudi slovenski škofje, sprva so se ji pridružili tudi naši pravoslavni in evangeličanski bratje. Odtlej jo na podoben način obhajamo vsako leto.«



Zahvalna maša za domovino

24-urna molitvena veriga se bo končala z osrednjo zahvalno sveto mašo za domovino v ljubljanski stolnici v torek, 22. junija 2021, ob 18. uri, ki jo bodo darovali slovenski škofje, k njej pa so povabljeni tudi predstavniki družbeno-političnega življenja in diplomatskega zbora. Neposredni prenos maše bo prek valov Radia Ognjišče.

Virtualna okrogla miza

Že pred začetkom 24-urne molitve in posta za domovino pa iniciativna skupina vabi tudi na ogled virtualne okrogle mize ob 30. obletnici osamosvojitve in demokratizacije z naslovom »K skupnemu izviru«, ki bo danes, v ponedeljek, 21. junija 2021, ob 16. uri v živo na Družininem YouTube kanalu TUKAJ.

Pravnik, podjetnik, zdravnica, jezikoslovec, publicist

Na okrogli mizi, ki jo bo 15 minut prej uvedla tudi kratka novinarska konferenca, bodo sodelovali pravnik in nekdanji predsednik ustavnega sodišča mag. Miroslav Mozetič, znanstvenik, inovator, podjetnik in direktor biotehnološkega podjetja Bia Separations dr. Aleš Štrancar, zdravnica pediatrinja dr. Tina Bregant, jezikoslovec in predstojnik Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša dr. Kozma Ahačič in publicist in voditelj Družinine oddaje Reflektor Blaž Podobnik.



Devetdnevnica za domovino

Še do četrtka, 24. junija 2021, pa poteka devetdnevnica za domovino, ko nas vsako jutro ob 5. uri povezuje molitev rožnega venca na Radiu Ognjišče. Lepo povabljeni, da med devetdnevnico in zlasti na dan molitve in posta združimo molitve, žrtve in prošnje.

»Vsak lahko doda svoj kamenček«

»Podpirajmo drug drugega v prizadevanju za skupno dobro in zaupajmo Bogu, da nas bo vodil in blagoslavljal. Vsak lahko doda svoj kamenček v pisanem mozaiku skupne molitve, ki jo bomo Sloveniji podarili ob njenem prazniku. Posamezniki, družine in skupnosti ste povabljeni, da se vsaj za 15 minut pridružite skupni prošnji in molitvi v 24-urni neprekinjeni molitveni verigi,« vabijo v iniciativni skupini.

Naj nas poveže molitev za Slovenijo!


Kot pojasnjujejo v iniciativni skupini za dan molitve in posta za domovino, je zamisel nastala v hudi krizi, ki smo jo v Sloveniji doživljali ob 20. obletnici državnosti. FOTO: Tatjana Splichal


Molitev za domovino ob 30-letnici slovenske države

Gospod Bog, ob 30-letnici države Slovenije slavimo tvojo dobroto.
Zahvaljujemo se ti za vse Tvoje milosti in varstvo.
Naj bomo ponosni na svoje korenine, iz njih živimo in rastemo.
Sveti Duh, podeli nam zdravo pamet in ustvarjalni pogum!
Emanuel – Bog z nami, obvaruj nas vsega, kar ogroža naše telesno, duševno in duhovno zdravje.
Mati Marija in sv. Jožef, izprosita milost našim družinam, da bodo odprte za življenje in šole ljubezni za nove rodove.
Amen.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh