Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pridi in poglej!

Objava: 10. 03. 2006 / 08:49
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pridi in poglej!

Dan odprtih vrat v bogoslovju in redovnih skupnostih.

Škofijska komisija za duhovne poklice v ljubljanski nadškofiji in Center za duhovne poklice v mariborski škofiji v soboto, 11. marca 2006, pripravljata dan odprtih vrat na teološki fakulteti, v bogoslovnem semenišču in redovnih skupnostih. Dan bo potekal pod geslom: Pridi in poglej!


Program v Ljubljani:

Program se bo začel ob 10.00 v dvorani teološke fakultete na Poljanski cesti 4 v Ljubljani. Zbrane bo nagovoril ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbel p. Janez Ferlež OFMConv. Študentje teologije bodo predstavili potek in program študija na fakulteti. Po končanem programu se bodo udeleženci razdelili v skupine. Prva bo obiskala bogoslovno semenišče na Dolničarjevi ulici 4, druga frančiškane v župniji Marijinega oznanjenja na Prešernovem trgu 4, tretja pa sestre uršulinke pri župniji Sv. Trojice na ulici Josipine Turnograjske 8. Gostitelji bodo predstavili način dela in življenja v ustanovah. Po zaključku programa na posamezni lokaciji se bodo skupine zamenjale.

Bogoslovci, redovniki in redovnice želijo pri udeležencih prebuditi zavest, da je vsako človeško življenje poklicanost; da je dar poklica od Boga položen v človeka in da je vsak poklican k odkrivanju Božjega načrta za svoje življenje. Posebna oblika poklicanosti v krščanskem življenju je poklicanost v duhovniški in/ali redovniški stan. Udeleženci bodo dobili osnovne informacije o načinu življenja in dela v omenjenih ustanovah, predvsem pa se bodo lahko osebno srečali z bogoslovci, redovniki in redovnicami, ki so na Božji klic že odgovorili.


Program v Mariboru:

Program se bo začel ob 9.00 in ob 11.30 v Slomškovi dvorani na Slomškovem trgu 20 v Mariboru. Po polurnem programu si bodo udeleženci v manjših skupinah ogledali bogoslovno in dijaško semenišče, nato pa tudi redovne skupnosti sester usmiljenk, šolskih sester, Marijinih sester, uršulink in skupnosti Loyola ter skupnosti patrov frančiškanov, jezuitov, kapucinov in klaretincev.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh